Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pagaidu ierobežojumi kravas transportam

Pagaidu ierobežojumi kravas transportam uz pašvaldības grants ceļiem

Stājies spēkā 22.marta Siguldas novada Domes sēdē pieņemtais lēmums, kas ierobežo smagā transporta kustību pa pašvaldībai piederošajiem grants ceļiem Siguldas novadā. Pagaidu ierobežojumi izstrādāti, lai aizsargātu pašvaldības transporta infrastruktūru, ņemot vērā laikapstākļus un grants ceļu tehnisko stāvokli. Ierobežojumi tiks atcelti ar pašvaldības izpilddirektores rīkojumu, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem.

Turpmāk, lai pārvietotos un veiktu kravu pārvadājumus – transportētu būvmateriālus, kokmateriālus, smilti un citus materiālus – pa Siguldas novada pašvaldībai piederošajiem ceļiem ar grants segumu, mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa pārsniedz septiņas tonnas, izņemot traktortehniku, būs jānoslēdz sadarbības līgums ar pašvaldību.

Ne vēlāk kā nedēļu pirms kravu pārvadājumu uzsākšanas personai, kuras uzdevumā tiek veikti kravu pārvadājumi, būs jāiesniedz pašvaldībai pieteikums par kravu pārvadājumiem un tehniskā karte, norādot ceļa posmu, laiku un plānoto kravu pārvadājumu intensitāti.

Galvenokārt šādu ierobežojumu iemesls ir meža izstrādes veicēju smagās tehnikas un darbības radītie bojājumi pašvaldības ceļiem, ņemot vērā meteoroloģiskos apstākļus un grants ceļu tehnisko stāvokli. Atgādinām, ka materiālu vai priekšmetu novietošana ceļu zemes nodalījuma joslā bez valsts ceļu dienesta vai autoceļa īpašnieka (pārvaldītāja) atļaujas (izveidot koku krautuves ceļu nodalījuma joslās) ir administratīvais pārkāpums. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 140.panta trešo daļu par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskām personām no 70 līdz 280 eiro, bet juridiskām personām — no 430 līdz 2900 eiro.

Pagaidu ierobežojumu par smagās tehnikas pārvietošanos pa novada grants ceļiem ievērošanu pastiprināti kontrolēs Siguldas novada Pašvaldības policija.

Iedzīvotāji aicināti informēt Pašvaldības policiju, zvanot uz diennakts tālruni 26160288 vai rakstot uz e-pastu policija@sigulda.lv, ja ceļu zemes nodalījuma joslās pamanītas koku krautuves, kā arī gadījumos, ja ierobežojums varētu tikt pārkāpts, lai pašvaldība var pārliecināties, vai noslēgti nepieciešamie sadarbības līgumi.

Lejuplādējami faili: