Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Mālpils Zemeņu svētki, Muzikālo brokastu rīts bērniem un citi aizraujoši notikumi

2024-06-28

Šajā nedēļas nogalē gan mazi, gan lieli aicināti tikties Mālpilī uz pašiem saldākajiem svētkiem šajā gadā – Mālpils Zemeņu svētkiem, lai svinētu vasaru, saēstos veselības pilnās zemenes un piedalītos dažādās aizraujošās aktivitātēs. Siguldas pils kvartālā ģimenes ar bērniem varēs baudīt nesteidzīgu svētdienas rītu Muzikālajās brokastīs. Mākslas un kultūras cienītājiem būs iespēja apmeklēt vēl citus pasākumus – Turaidas muzejrezervātā notiks metālmākslinieces Dinas Dubiņas personālizstādes atklāšana, Siguldas Jaunajā pilī varēs satikt mākslinieci Āriju Bērzi, savukārt Krimuldas muižā ar koncertu priecēs Ainars Mielavs kopā ar Aigaru Voitišķi. Brīvdienās norisināsies arī vairākas sporta sacensības futbolā, pludmales volejbolā, skrituļslidošanā. Sportiskie un aktīvie novadnieki aicināti aktīvi pavadīt laiku Krimuldas Sporta centra stadiona sporta svētkos.

Piektdien, 28. jūnijā

No plkst. 10.00 līdz 17.00 Siguldā, Raiņa ielā 3 būs pieejams mobilais mamogrāfs. Nepieciešams iepriekšējs pieraksts uz konkrētu laiku, zvanot uz tālruņa numuru 25431313. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Depo sporta laukumā norisināsies Latvijas jaunatnes futbola čempionāts U13.

Plkst. 18.00 Krimuldas Sporta centra stadionā notiks Latvijas jaunatnes futbola čempionāts U14.

Plkst. 18.00 Turaidas muzejrezervātā ikviens aicināts uz metālmākslinieces Dinas Dubiņas personālizstādes “Carpe Diem” atklāšanu. Izstādē būs aplūkojami gan lielformāta darbi, gan miniatūras – pārdomas par zūdošiem mirkļiem mums apkārt – sajūtas, enerģijas, stihijas. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 29. jūnijā

No plkst. 9.00 gan mazi, gan lieli aicināti pulcēties visgardākajos gada svētkos – Mālpils Zemeņu svētkos. Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai degustēt un iegādāties gardās vasaras ogas, bet iepazīties ar amatnieku un mājražotāju piedāvājumu. Dienas garumā varēs klausīties koncertus un piedalīties dažādās atrakcijās, savukārt vakarā piedzīvot Latvijā populāru mūziķu – Katrīnas Gupalo un Intara Busuļa – koncertus. Visas dienas garumā kopā ar svētku apmeklētājiem būs TV personība un mūziķis Nauris Brikmanis.

“Mālpils Zemeņu svētku 2024” programma:

Svētku norises laukumā:

  • no plkst. 12.00 amatnieku un mājražotāju tirgus;
  • plkst. 14.00 “Mālpils Zemeņu svētku 2024” atklāšana un Putnu biedēkļu parāde;
  • plkst. 14.30 vokālās grupas “Knīpas un Knauķi” koncerts;
  • plkst. 15.30 koncerts “Zemenītes dejā”. Piedalās Mālpils mazākie dejotāji;
  • plkst. 16.30 vokālo ansambļu koncerts “Sadziedāšanās Pēteros”. Piedalās vokālie ansambļi no Lēdurgas, Ropažiem un Aizkraukles;
  • plkst. 17.30 koncerts “Zemeņu valsis”. Piedalās Mālpils Kultūras centra deju kopas un viņu draugi;
  • plkst. 19.00 kūku konkursa laureātu apbalvošana;
  • plkst. 20.00 svinību turpinājums kopā ar Katrīnu Gupalo;
  • plkst. 21.15 Intara Busuļa uzstāšanās;
  • plkst. 23.00 uz skatuves kāps grupa “Vēja Radītie”.
     

Mālpils apkārtnē:

  • no plkst. 9.00 Mālpils stadionā – futbola sacensības, kurām komandas pieteikties aicina SIA “ALA LIGNEA”. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27585431;
  • no plkst. 10.00 volejbola laukumā Mālpils Zemeņu svētku Mamanet turnīrs;
  • plkst. 12.00 SIA “Mālpils ZemeNes” saimniecībā tiks gaidīts ikviens, lai izstaigātu zemeņu laukus. Tikšanās vieta tiks precizēta un aktuālā informācija ievietota tīmekļa vietnē www.malpilszemenes.lv;
  • plkst. 12.00 SIA “Augusta zemenes” (Vites ielā 20, Mālpilī) aicina apskatīt zemeņu siltumnīcas;
  • no plkst. 12.00 līdz 20.00 Skulmju dzimtas māju ekspozīcijas apskate Mālpils pagasta “Skulmēs”. Ieejas maksa ekspozīcijā 2 eiro,“S! Kartes” īpašniekiem 1 eiro;
  • plkst. 13.00 “Wake Mālpils” burbuļu ballīte;
  • no plkst. 13.00 līdz 15.00 kūku konkursa dalībnieku kūku apskate Mālpils muižas klētī;
  • no plkst. 14.30 līdz 18.00 SIA “Kājslauķu sistēmas” aicina piedalīties piepūšamajā trasē “Enerģiskais izaicinājums”. Ģimenēm un uzņēmēju komandām aicinām iepriekš pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 26677466;
  • no plkst. 15.00 līdz 18.00 Zemeņu taka Mālpils parkā;
  • no plkst. 17.00 līdz 20.00 “Baložu mājā” varēs apskatīt koka darbnīcu, līdzdarboties lielās zemenes tapšanā, kā arī piedalīties koka spiedogu darbnīca;
  • plkst. 17.00 tikšanās ar rakstnieci Gunu Rozi Skulmju dzimtas māju ekspozīcijā.
     

Mālpils muižā:

  • no plkst. 11.00 līdz 19.00 Gunta Bojāra detektīvspēle “Dārznieka dārgumi” vairākos seansos. Spēļu sākuma laiki: plkst. 11.00, 14.00, 17.00. Spēles ilgums: 2,5 stundas Apmeklētāji aicināti savlaicīgi veikt rezervāciju uz vēlamo spēles laiku, zvanot uz tālruņa numuru 26666600 vai rakstot uz e-pasta adresi info@malpilsmuiza.lvDalības maksa 20 eiro par personu, bērniem līdz 12 gadu vecumam, spēlējot kopā ar vecākiem, dalība bez maksas;
  • no plkst. 12.00 līdz 22.00 īpaša Zemeņu svētku ēdienkarte Mālpils muižas restorānā. Apmeklētāji aicināti savlaicīgi veikt galdiņa rezervāciju, zvanot pa tālruņa numuru 26666600 vai rakstot uz e-pasta adresi info@malpilsmuiza.lvGaldiņu skaits ir ierobežots;
  • no plkst. 12.00 līdz 19.00 Zemeņu grila bārs Mālpils muižas dīķa piekrastē;
  • no plkst. 13.00 līdz 18.00 Lielās koka spēles Mālpils muižā;
  • plkst. 22.30 Arvja Kantiševa muzikālā performanca “B.U.R. (Biļetes Uz Rītdienu)” uz Mālpils muižas dīķa saliņas.

 

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē, Peldu ielā 2, norisināsies pludmales volejbola sacensības “Sigulda Open”.

Plkst. 11.00 Fischer Slēpošanas centrā notiks Latvijas čempionāts skrituļslidošanā – sacensības būs piecu kilometru distancē ar individuālu startu.

Plkst. 14.00 Siguldas Jaunās pils salonā norisināsies Ārijas Bērzes izstādes “Papīra būšana” noslēguma pasākums, kurā būs iespēja tikties ar pašu mākslinieci. Papīrmākslā ir neierobežoti daudz iespēju un tehniku un māksliniece šajā izstādē apskata tieši locījumu daudzveidību. Parasta papīra lapa Ārijas rokās var pārvērsties ābolā, cepurē vai pat puzurī un kā pati māksliniece saka papīrmākslas iespējas ir neierobežotas. Ieeja izstādes noslēguma pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija.

Plkst. 15.00 Krimuldas muižā notiks Ainara Mielava koncerts ar Aigaru Voitišķi. Biļetes cena – 35 eiro. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē, vai rakstot uz e-pasta adresi info@krimuldasmuiza.lv. Papildu informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 29111619. Stundu pirms pasākuma būs pieejama bufete.

 

Svētdien, 30. jūnijā

Plkst. 10.00 Gaujas pludmalē, Peldu ielā 2, notiks pludmales volejbola sacensības “Nuki Open”.

Plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā novadnieki un viesi aicināti baudīt nesteidzīgu Muzikālo brokastu rītu, kas būs veltīts pašiem mazākajiem klausītājiem un viņu ģimenēm ar Cēsu Mazā teātra muzikālu izrādi “Figūras”. Tā tapusi Valmieras Vasaras teātra festivāla ietvaros 2023. gadā. Vizuāli skanīga, figurāli figūrīga izrāde ar triku elementiem. Ja tev patīk no kaut kā uzbūvēt kaut ko, nāc uz izrādi un iesaisties pasaules būvēšanā.

Plkst. 13.00 Krimuldas Sporta centrā aktīvākie novadnieki aicināti uz stadiona sporta svētkiem. Pasākumā būs iespēja pārbaudīt savu veiklību, izaicināt sevi dažādās disciplīnās – 3x3 basketbolā, dvieļu bolā, nūjošanas disciplīnā (senioriem) un citās aktivitātēs.

 

Izstādes

Allažu bibliotēkā – Fanijas Šitcas fotogrāfiju izstāde “Ikdienas burvība”.

Inčukalna Kopienas centrā “Vecais pasts” – Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde.

Inčukalna Tautas namā – piemiņas izstāde “Jānim Zvirbulim 100”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” – Šarlotes Baškevicas un Sabīnes Beķeres cianotipiju izstāde “FUNGI”.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” izstāde “Mozaīku iedvesmoti!”.

Siguldas Jaunās pils salonā – mākslinieces Ārijas Bērzes izstāde “Papīra būšana”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar “S! Karti” tiek piemērota atlaide.

Siguldas koprades laboratorijās – Agneses Bules izstāde “Latviešu sapņa līgotava” un Siguldas mākslu skolas “Baltais flīģelis” 1. klašu audzēkņu izstāde “Visa laba Jāņu zāle!”.

Siguldas novada bibliotēkā – vasaras lasīšanas aktivitāte “Lasīšanas bingo”; “Vasaras izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; Spēle “Meklējam ziedus bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Evijas Amoliņas izstāde “Vienmēr tavā pusē, tavā sirdī: dubultportreti”.

Siguldas pagasta bibliotēkā – radoša grāmatu vāku interpretāciju izstāde “Fantāzijas vārti”.

Turaidas muzejrezervātā – metālmākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Carpe Diem”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.