Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts skrituļslidošanā

2024-07-01

29. jūnijā Siguldā, Fischer slēpošanas centrā, notikušajā Latvijas čempionātā skrituļslidošanā, ko ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu rīkoja Latvijas Skrituļslidošanas federācija un SK “ASI”, 5 kilometru distancē spraigās cīņās par uzvaru vīriešiem pirmo vietu ieguva Sandis Reinsons, beigās apsteidzot iepriekšējo gadu uzvarētāju Reini Znotiņu. Savukārt sievietēm tika konstatēta mazāka atstarpe starp pirmo un otro vietu – 0,2 sekundes, un ar šādu pārsvaru pār Patrīciju Sniķeri uzvaru svinēja Agate Priedīte, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas čempionātā bija jāveic 5 kilometrus, kas bija sadalīti vienā 200 metru aplī un četros 1,2 kilemtrus garos apļos. Dalībnieki startēja ar 30 sekunžu intervāla startu. Priecēja, ka gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē piedalījās visi šobrīd spēcīgākie Latvijas skrituļslidotāji, kas pēdējās gados – atšķirībā no vīriešiem– nebija noticis sieviešu konkurencē.

Iepriekšējo gadu uzvarētājs Reinis Znotiņš uzrādīja ātrākos laikus līdz distances vidum, kad daudzkārtējais čempions sev neierastajā līkumotajā trasē sāka palikt lēnāks. Savukārt ļoti labi līkumos braucošais Sandis Reinsons saglabāja ātrumu. Pirms pēdējā apļa vēl vadībā ar sekundes pārsvaru atradās Znotiņš, bet pēdējā aplī Reinsons spēja palielināt ātrumu un uzvarēja ar astoņu sekunžu pārsvaru, pēc vairākiem sudrabiem beidzot tiekot pie zelta (8:10). Znotiņam sudrabs, bet bronzu nopelnīja pērn nestartējušais Sandris Šnore.

Sievietēm bija atbraukušas visas spēcīgākās – Agate Priedīte un ātrslidošanā trenējošās Ance Kucina, Patrīcija Sniķere, Laura Jankovska. Priedīte sāka visātrāk, bet pēc pusdistances iekrātais piecu sekunžu pārsvars sāka dilt, jo tuvojās Patrīcija Sniķere, noslēgumā abas šķirot nieka divām sekundes desmitdaļām. Savulaik Pasaules kausa posmā junirēm uzvarējusī Agate (9:25), kura atzina, ka trasē gāja grūti, izcīnīja zeltu, bet Patrīcijai šādā spraigā cīņā sudrabs. Bronzu nopelnīja Jankovska, bet uz ledus labākos ātrumus rādošā Kucina šoreiz finišēja ceturtā. Pagājušā gada uzvarētāja Marta Garā, kurai nav sanācis pilnvērtīgi trenēties, šādā spēcīgā konkurencē ieņēma 5. vietu.

Junioru līderis un iepriekšējo gadu uzvarētājs Gustavs Vācietis, kurš pērn tikai vienu sekundi piekāpās elites uzvarētājam Znotiņam, devās pretī drošai uzvarai arī šogad, bet pēc kritiena priekšpēdējā līkumā viņam nācās samierināties ar otro vietu. Par 1,7 sekundēm ātrāks bija ierasti otrās vietas iegūstošais Rodrigo Šaudiņš (8:43). Trijnieku noslēdza pērn nestartējušais Ralfs Konrads, bet juniorēm Krūmiņu prombūtnē pirmā vieta Sabīnei Ceriņai.

Jauniešiem U15 grupā dominēja 2023. gada U13 grupas čempions Mārtiņš Baumanis, kurš bija ātrāks par desmit minūtēm – 9:45, par 55 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju un pagājušā gada uzvarētāju Edvardu Vācieti. Trešo laiku uzrādīja U13 grupas uzvarētājs Ringolds Gagainis, kurš pēdējos divos gados pievērsies skriešanai.

Meitenēm pērnā gada panākumu atkārtoja kalnu slēpotāja Daniela Anna Livčāne (10:46), kurai sekoja pagājušā gada U13 grupas uzvarētāja Agate Šauriņa, kā arī allaž trijniekā tiekošā Līva Baumane, bet U13 grupā uzvarēja Katrīne Roze.

No vairākām “Master” grupām labākos laikus uzrādīja Arvis Miezītis un Dina Kalandarova.