Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

11. jūlijā notiks cikla “Vasaras lasījumi” pasākums

2024-07-01

11. jūlijā plkst. 19.00 Siguldas Gaismas torņa pakājē, Ausekļa ielā 10, aicinām uz “Vasaras lasījumiem”, kuros varēsiet baudīt Ronalda Brieža un Māra Salēja dzeju un Zanes Daugules mūziku.

Ronalds Briedis ir dzejnieks un dramaturgs, četru dzejoļu krājumu un vienas lugas autors. Pamatnodarbošanās saistīta ar literāro meistardarbnīcu organizēšanu. Jau divdesmit gadus vada Latvijas Rakstnieku savienības programmu “Literārā Akadēmija”, par ko šogad saņēmis Latvijas Literatūras gada balvas Speciālbalvu.

Māris Salējs ir dzejnieks un atdzejotājs, piecu dzejoļu krājumu un zinātniskas monogrāfijas par dzejnieku Uldi Bērziņu autors. 2023. gadā iznāca Salēja dzejas izlases atdzejojums poļu valodā. Atdzejo un tulko no poļu, ukraiņu, baltkrievu un krievu valodām. Kā viens no Serhija Žadana dzejas izlases “Harkivas Dinamo” atdzejotājiem (kopā ar Māru Poļakovu, Ingmāru Balodi un Jāni Elsbergu) 2024. gadā nominēts Latvijas Literatūras gada balvai. Šobrīd ceļā uz savu sesto dzejas grāmatu.

Zane Daugule ir dziesminiece un dzejniece, kuras pamatdarbs saistīts ar dažādu tekstu rediğēšanu un bibliogrāfisko uzziņu veikšanu. Zane ir divu dzejoļu krājumu – “Izdomā šovakar būt” un “Mīlestībnāji” –  autore. Spēlē klavieres, ğitāru un dzied, raksta mūziku latviešu dzejnieku un savai dzejai.

Visas vasaras garumā ceturtdienu vakaros restorānu un kafejnīcu āra terasēs notiks nesteidzīgi dzejas un prozas lasījumi, kurus pavadīs muzikāli priekšnesumi. “Vasaras lasījumu” sezonu jūnijā atklāja dzejnieks Kārlis Vērdiņš un mūziķis Aldis Kolosovs.

Turpmāko “Vasaras lasījumu” programma:

  • 18. jūlijā dzejnieks Edvīns Raups un tulkotāja Gita Grīnberga;
  • 25. jūlijā dzejnieks Jānis Rokpelnis un mūziķis Mareks Sarnovskis;
  • 8. augustā rakstnieki Māris Bērziņš un Guntis Berelis;
  • 22. augustā dzejnieks Guntars Godiņš un mūziķis Aigars Godiņš;
  • 29. augustā dzejniece Ingmāra Balode un dzejnieks Marts Pujāts.

“Vasaras lasījumus” organizē kultūras centrs “Siguldas devons” sadarbībā ar Siguldas viesmīlības uzņēmumiem.

Pasākumu norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.