Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Apkaimes svētki, Muzikālās brokastis Siguldas pils kvartālā un citi aizraujoši notikumi

2024-07-12

Šajā nedēļas nogalē novadniekiem un viesiem dejas, dziesmas, muzikāli priekšnesumi, sporta spēles, radošās darbnīcas un dažnedažādas citas aktivitātes būs iespēja baudīt Apkaimes svētkos Peltēs. Vairāki aizraujoši kultūras un sporta pasākumi norisināsies arī citviet novadā – pie kultūras centra “Siguldas devons” varēs baudīt stand-up komēdiju “Mačo”, Sidgundā būs iespēja piedalīties foto akcijā, savukārt Siguldas Jaunās pils dārzā svētdienas rītā ikviens aicināts baudīt Muzikālo brokastu noslēdzošo pasākumu džeza noskaņā. Inčukalnā nedēļas nogalē norisināsies Vislatvijas Zirgu dienas, pulcējot jātniekus un zirgu mīļotājus no visas Latvijas. Vasaras skaistāko laiku iespējams baudīt ne tikai kultūras un sporta pasākumos, bet arī dabā un pastaigu takās – piedzīvojumus iespējams noķert turpat 30 dažādos aizraujošos maršrutos Siguldas novadā.

 

Piektdien, 12. jūlijā

No plkst. 9.00 Inčukalnā Nacionālajā sporta bāzē “Jauno jātnieku skolā” trīs dienu garumā līdz 14. jūlijam notiks Vislatvijas Zirgu dienas. Tās būs krāšņas sacensības konkūrā (šķēršļu pārvarēšanā) ar šova elementiem, kur jātnieki skaistos tērpos sacentīsies individuāli, komandās, kā arī ar auto, tādējādi noskaidrojot, vai zirgs ir ātrāks nekā auto. Sacensību starplaikos būs iespēja vērot arī iejādes paraugdemonstrējumus, kas zināma kā zirgu dejošana, mūzikas pavadībā. Skatītājus priecēs arī voltizēšana – vingrošana uz zirga un “hobby horse” sacensības. Būs konkursi, loterijas, viktorīnas, kurās būs iespēja laimēt vērtīgas balvas no sadarbības partneriem. Katru dienu būs organizētas ekskursijas, kurās būs iespēja izzināt staļļa dzīvi. Bērnus priecēs izjādes apkārt dīķim ar ponijiem un zirgiem, piepūšamās atrakcijas, stafetes, konkursi un dažādas radošās darbnīcas. Darbosies kafejnīca. Biļetes cena – no 3 līdz 12 eiro. Biļetes iespējams iegādāties pasākuma norises vietā, kā arī “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Sidgundas bibliotēkā kopā ar fotogrāfu Osvaldu Krepaini norisināsies foto akcija “Viena diena Sidgundā”. Akcijas laikā apmeklētājiem būs iespēja fiksēt gan norises, gan objektus Sidgundā. Pēc akcijas tiks veidota dalībnieku fotogrāfiju izstāde. Aicināts piedalīties ikviens interesents.

No plkst. 13.00 līdz 18.00 Allažu Tautas namā apskatāma ekspozīcija “Allaž laipni Allažos”. Unikālā ekspozīcija stāsta par Allažu muižas likteni, kādreizējo spirta brūzi, muižas īpašniekiem un ķimeņu liķiera receptes turētājiem fon Blankenhageniem un, protams, par pašu “Allažu ķimeli” – tā izplatību un daudzveidību pasaulē.

Plkst. 19.30 Depo sporta laukumā notiks futbola kluba “Sigulda” spēle, kurā piedalīsies “Dali, Dali” 3. līgas Ziemeļu zonas Rietumu grupa.

Plkst. 20.00 kultūras centra “Siguldas devons” pagalmā būs iespēja baudīt “Pannas Teātra” izrādi, stand-up komēdiju “Mačo”. Veicot vīriešu tipoloģijas pētījumus un aplūkojot sabiedrībā sastopamos vīriešu tipāžus, izrādē uzzīmēts mūsdienu latviešu mačo dramaturģes Aivas Birbeles acīm. Tas viss darīts, konsultējoties ar īstiem vīriešu sugas pārstāvjiem – aktieriem Aināru Ančevski, Ivaru Kļavinski un režisoru Juri Rijnieku. Biļetes cena – 20 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 13. jūlijā

No plkst. 9.00 Inčukalnā Nacionālajā sporta bāzē “Jauno jātnieku skolā” notiks Vislatvijas Zirgu dienas.

Plkst. 10.00 Siguldas 1. pamatskolā notiks Siguldas 3:3 turnīrs florbolā (1. posms). Turnīrā var startēt jaunieši trīs vecuma grupās: 6–9 gadi, 10–13 gadi, 14+ gadi. Katrā komandā var piedalīties 3–4 spēlētāji. Sacensībām iespējams pieteikties, komandas pieteikumu sūtot uz e-pasta adresi janis.levanovics@gmail.com. Komandu skaits ir ierobežots. Dalības maksa – 5 eiro no cilvēka. Turnīra labākas komandas un spēlētājus gaida lieliskas balvas, būs arī iespējas uz vietas iegādāties florbola inventāru.

Plkst. 10.00 Mālpilī Sporta ielā 1 norisināsies pludmales volejbola sacensības.

No plkst. 10.30 visas dienas garumā Siguldas pagasta Kultūras nama apkārtnē novadnieki un viesi aicināti svinēt Apkaimes svētkus. Tajos būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs un radošajās darbnīcās, baudīt svētku koncertus, vērot izstādes, izmēģināt spēkus sportiskās aktivitātēs un svētku dienu noslēgt lustīgā zaļumballē. Dalība visās svētku aktivitātēs ir bez maksas.

Apkaimes svētku programma:

  • plkst. 10.30 pļaviņā pie “Kussh Brewery” dienu ierībinās Uģa Eihvalda bungu klases priekšnesumi. Dienas laikā būs iespēja kopīgi izstrādāt jaunu – Apkaimes alus – recepti;
  • no 10.30 līdz 21.00 Siguldas pagasta Kultūras namā būs skatāmas trīs izstādes – informatīvā izstāde “Apputeksnētāji”, mākslinieces Daigas Segliņas izstāde “Daba zīmējumos” un Ritas Freimanes studijas dalībnieku darbu izstāde;
  • no plkst. 11.00 līdz 17.00 aicinām izmēģināt veiksmi, spēlējot lielās koka spēles;
  • plkst. 12.00 izrāde bērniem “Sīki, mazi kukainīši”;
  • no plkst. 12.00 līdz 16.00 pie Siguldas pagasta Kultūras nama darbosies vietējo uzņēmēju un aktīvistu organizētas radošās darbnīcas. Sociālais uzņēmums ”Visi var“ piedāvās izgatavot karodziņu virtenes apkaimes izrotāšanai, biškopības kooperatīvs “Siguldas medus” – kukaiņu mājiņas, SIA “Priežavoti” – putnu būrīšus, “Meža cikls” – pirtsslotas, Līga Matroničeva – akmeņu apgleznošanu, plostiņu siešanu un dekupāžu. Ar izkrāsotajām “Kūkas gardas” darba lapām veikaliņā sagaidīs salds pārsteigums, bet tautas lietišķās mākslas studijas “Vīgrieze” dalībnieces piedāvās izgatavot rokassprādzītes un ievīt savu dzīparu kopienas gobelēnā. Turpat būs apskatāma arī Siguldas pagasta bibliotēkas informatīvā izstāde “Peltes tad un tagad”;
  • no plkst. 12.00 līdz 16.00 šķirošanas laukumā “Zemdegas” norisināsies PSIA “JUMIS” šķirošanas aktivitātes bērniem;
  • plkst. 13.00 pūtēju ansambļa “Sigulda” koncerts;
  • no plkst. 13.00 līdz 17.00 stadionā Peltēs aicinām piedalīties vietējo uzņēmēju stafetēs – “MX51” riepu mešanā, “Kussh Brewery” kegu mešanā un “KG Latvia” maisu lekšanā. Veiksmīgākie dalībnieki tiks apbalvoti vakara koncerta laikā. Aicināsim izmēģināt spēkus arī ierastākos sporta veidos – FK “Sigulda” futbola un Siguldas Beisbola kluba aktivitātēs, kā arī mamanet komandas “Ledenes” atvērtajā treniņā. Mazos sportistus priecēs “KLIKK” centra piepūšamā atrakcija;
  • no plkst. 13.00 līdz 17.00 “AB Garage” piedāvās tricikla stafeti un noslēpumaino “Melno mehu kasti”;
  • plkst. 14.00 amatiermākslas un interešu izglītības kolektīvu un vietējo talantu koncerts “Savējie”. Koncertā piedalās “Sandas radošā studija”, eksotisko deju studija “Soul Sisters”, senioru deju kopa “Preilene”, Matīsa Liepas deju studija, sporta deju klubs “Zīle”, Siguldas pagasta Kultūras nama pūtēju orķestris, kā arī vietējie talanti – dziedātāji Amanda Brauere un Zemguss;
  • plkst. 16.00 sieviešu vokālā ansambļa “Si” koncerts;
  • plkst. 17.00 “Laboratorium” zinātniskais teātris;
  • plkst. 18.00 būs skatāma deju grupas “A-Zarts” izrāde “Ceļojums”;
  • plkst. 21.00 – grupas “Tumsa” koncerts;
  • plkst. 22.30 – zaļumballe ar grupu “Vēja Radītie”.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 Allažu Tautas namā apskatāma ekspozīcija “Allaž laipni Allažos”.

Plkst. 15.00 – kapusvētki Gaujas kapsētā (katoļu svētbrīdis).

 

Svētdien, 14. jūlijā

No plkst. 9.00 Inčukalnā Nacionālajā sporta bāzē “Jauno jātnieku skolā” notiks Vislatvijas Zirgu dienas.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Zemnieku un amatnieku tirgus Mālpilī.

Plkst. 11.00 Siguldas pils kvartālā ikviens aicināts baudīt nesteidzīgu svētdienas rītu Ineses Bērziņas džeza kvarteta pavadījumā. Šis būs noslēdzošais Muzikālo brokastu rīts šajā gadā. Kvarteta daiļrades pamatā ir mūziķu emocionāls vēstījums par viņu gaumi, sapņiem un piedzīvoto. Filozofiskas tēmas, savīdamās ar plūstošām melodijām, aicina klātesošos ieklausīties savās domās un līdzpārdzīvot gan tekstam, gan melodijai un ritmam. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 14.00 – kapusvētki Sniķeru kapsētā (luterāņu svētbrīdis).

Plkst. 14.00 – kapusvētki Gaujas kapsētā (luterāņu svētbrīdis).

 

Izstādes

Allažu bibliotēkā – Fanijas Šitcas fotogrāfiju izstāde “Ikdienas burvība”.

Inčukalna Kopienas centrā “Vecais pasts” – Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas absolventu diplomdarbu izstāde.

Inčukalna Tautas namā – piemiņas izstāde “Jānim Zvirbulim 100”.

Kultūras centrā “Siguldas devons” – Šarlotes Baškevicas un Sabīnes Beķeres cianotipiju izstāde “FUNGI”.

Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – tautas lietišķās mākslas studijas “URGA” un keramikas studijas “Māl-pils” izstāde “Mozaīku iedvesmoti!”.

Siguldas Jaunās pils salonā – Zigurda Zuzes darbu izstāde “Mākslinieks savai pilsētai un tautai”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar “S! Karti” tiek piemērota atlaide.

Siguldas koprades laboratorijās – Lindas Īstenās izstāde “Vietas”.

Siguldas novada bibliotēkā – vasaras lasīšanas aktivitāte “Lasīšanas bingo”; “Vasaras izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; Spēle “Meklējam ziedus bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Evijas Amoliņas izstāde “Vienmēr tavā pusē, tavā sirdī: dubultportreti”.

Siguldas pagasta bibliotēkā – radoša grāmatu vāku interpretāciju izstāde “Fantāzijas vārti”.

Turaidas muzejrezervātā – metālmākslinieces Dinas Dubiņas personālizstāde “Carpe Diem”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.