Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

“Vasaras lasījumi” turpināsies ar Gitas Grīnbergas un Edvīna Raupa viesošanos

2024-07-12

18. jūlijā plkst. 19.00 kafejnīcas “Doma” vasaras dārzā, Leona Paegles ielā 15A, aicinām uz “Vasaras lasījumiem” un satikšanos ar atdzejotāju un tulkotāju Gitu Grīnbergu un dzejnieku Edvīnu Raupu.

Gita Grīnberga ir tulkotāja un atdzejotāja no franču valodas. Tulkojusi Šarla Bodlēra un Artura Rembo dzejprozu (Dzejas dienu balva 2006 par A. Rembo krājuma “Iluminācijas” un “Sezona ellē” atdzejojumu), Margeritas Jursenāras, Annas Gavaldas, Andreja Makina, Brijā-Savarēna, Žorža Pereka (Nominācija Latvijas Literatūras gada balvai par Ž. Pereka romāna “Dzīve lietošanas pamācība” tulkojumu, 2019) u.c. franču autoru darbus. Latviskojusi teātrim Žana Ženē, Oskara Vailda, Žana Lika Lagarsa, Žoela Pomrā lugas. Tulko franciski arī latviešu autoru darbus (Jānis Ezeriņš, Inga Ābele, Imants Ziedonis, Vizma Belševica, Andra Neiburga, Valentīns Jākobsons).

Piedalījusies un vadījusi franču–latviešu mākslinieku sadarbības projektus dažādos festivālos – festivālā “Les Boreales” Kānā, “Ettonnante Lettonie” jeb “Pārsteidzošā Latvija” Parīzē, Lionā un Bordo, kā arī “Printemps Français” Latvijā.

Edvīns Raups ir dzejnieks un tulkotājs, sešu dzejoļu krājumu autors. Tulkojumu pūrā pāri divsimts nosaukumiem, tostarp vairākas lugas, kas iestudētas Latvijas Nacionālajā teātrī un Dailes teātrī. Meksikāņu dzejnieka, Nobela prēmijas laureāta, Oktavio Pasa filozofiskā eseja “Pērtiķis gramatiķis” (2023) iekļuva Literatūras gada balvas fināla nominācijā. Šobrīd izdevniecībā “Jānis Roze” tiek gatavots izdošanai Raupa septītais dzejoļu krājums.

Šovasar ceturtdienu vakaros Siguldas restorānu un kafejnīcu āra terasēs un vasaras dārzos notiek nesteidzīgi dzejas un prozas lasījumi, kurus pavada muzikāli priekšnesumi. Jau notikušas tikšanās ar dzejnieku Kārli Vērdiņu un mūziķi Aldi Kolosovu; dzejniekiem Ronaldu Briedi un Māri Salēju un mūziķi Zani Dauguli.

Turpmāko “Vasaras lasījumu” programma:

  • 25. jūlijā dzejnieks Jānis Rokpelnis un mūziķis Mareks Sarnovskis;
  • 8. augustā rakstnieki Māris Bērziņš un Guntis Berelis;
  • 22. augustā dzejnieks Guntars Godiņš un mūziķis Aigars Godiņš;
  • 29. augustā dzejniece Ingmāra Balode un dzejnieks Marts Pujāts.

“Vasaras lasījumus” organizē kultūras centrs “Siguldas devons” sadarbībā ar Siguldas viesmīlības uzņēmumiem.

Pasākumu norisi finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.