Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Satiec aizrautīgos: Vides attīstības plānotāja saņem balvu par arhitektūras veicināšanu

2024-07-15

Kultūras centrā “Siguldas devons” norisinājies forums-konkurss “Sieviete arhitektūrā, būvniecībā, dizainā 2023”, kuru organizē biedrība “Building Design and Construction Council”. Foruma, kurš notiek jau astoto gadu, nominācijā “Sieviete arhitektūras veicinātāja” balvu saņēma Siguldas novada Attīstības aģentūras vides attīstības plānotāja Zane Gatere. Balvas saņēmēju sveica arī Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis.

Zane Gatere Siguldā dzīvo no pusotra gada vecuma. Ieguvusi maģistra grādu arhitektūrā, Siguldas novada pašvaldībā strādā jau vairāk nekā 10 gadus. Zane Gatere uzsver, ka galvenā Siguldas vērtība ir daba un skati uz to. Tā, piemēram, katrā pilsētas stūrī ir vieta, kur var ilgstoši sēdēt un priecāties, lūkojoties uz apkārtni – sākot ar katru Gaujas loku, beidzot ar pilsētvidi. Sigulda, kuras arhitektūra pakārtojas dabai, raksturīga ar to, ka tai nav centra – katram ir savs centrs, un tas ir jārespektē, saglabājot līdzsvaru starp attīstību un vēsturisko mantojumu, uzskata Zane Gatere. Runājot par novada īpašajām vietām, Siguldā unikāls objekts ir Siguldas pils kvartāls, savukārt novadā Zane Gatere izceļ Lēdurgas centru, kur ir autentiski vērojama apdzīvotās vietas veidošanās – vienuviet atrodama baznīca, krogs un veikals.

Zane Gatere, saņemot šo apbalvoju, izceļ, ka viņa ir tikai viens no mehānisma zobratiem un pateicas arī visiem pārējiem iesaistītajiem par kopīgi paveikto.

Godalgas forumā tika piešķirtas balvas sekojošās nominācijās – “Sieviete arhitekte”, “Sieviete arhitektūras veicinātāja”, “Sieviete būvniece”, “Sieviete būvniecības veicinātāja”, “Sieviete dizainere”, “Sieviete dizaina veicinātāja”. Katrai nominācijai ir trīs kategorijas – lielā balva, par nozīmīgiem sasniegumiem, kā arī par ieguldījumu.

“Satiec aizrautīgos” stāsta par dedzīgiem un aktīviem cilvēkiem Siguldas novadā, kuri ar lielu entuziasmu un enerģiju iesaistās dažādās aktivitātēs un projektos savas kopienas labā. Viņi sasniedz augstus personīgos mērķus un īsteno ambiciozas idejas, iedvesmojot citus.