Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Noslēgusies Lēdurgas jauniešu nedēļa

2024-07-24

No 16. jūlija līdz 20. jūlijam jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās Lēdurgas jauniešu nedēļa. Šīs nedēļas laikā jauniešiem bija lieliska iespēja satikt savus vienaudžus, iegūt jaunus draugus un aktīvi pavadīt laiku vasarā. Katrā dienā jauniešiem bija citādākas aktivitātes, bet vienojošais elements – saliedēšanās un draudzīgums.

Pirmajā dienā jaunieši veidoja kolosālo jauniešu aprakstus – mēs esam, mums patīk un mēs darām. Savu veikumu pirmajā dienā komandas prezentēja viena otrai, bet noslēguma dienā – citiem. Visas dienas garumā jaunieši piedalījās dažādās saliedējošās aktivitātēs, kā arī spēlēja pagalmu spēles, piemēram, “Akmentiņ, lec laukā”. Galvenā nodarbība bija dīdžeju meistarklase, kurā jaunā paaudze kopā ar Mareku Motti iepazina dīdžeju pasauli. Liels pārsteigums jauniešiem bija pagājušā gadsimta astoņdesmito un deviņdesmito gadu aparatūra, ko varēja apskatīt izstādē “Disko evolūcija”. Diena noslēdzās ar izzinošu aktivitāti – viktorīna “Izzini Lēdurgu”.

Otrajā un trešajā dienā pie Lēdurgas jauniešiem ciemojās Jauniešu iniciatīvas centrs “Mērķis” un Siguldas jaunieši. Otrā diena norisinājās Lēdurgas dendroparkā un galvenā aktivitāte bija dabas izzināšana. Kopā ar Siguldas novada mežu speciālisti Lailu Šestakovsku, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta speciālistēm Intu Somu un Lindu Kauliņu jaunieši interesantās aktivitātēs un spēlēs izzināja dabu. Jaunieši piedalījās meistarklasē, kur spēles formā mācījās skaitīt no 1 līdz 10 lībiešu valodā, kā arī meklēja vietu un upju nosaukumus, kuri vēl arvien saglabājuši lībisku skanējumu. Parka teritorijā tika spēlēts arī disku golfs. Trešās dienas rīts iesākās ar aušanas meistarklasi pie studijas “Aģe” meitenēm, kur jaunieši mācījās celot (sens jostu aušanas veids) un pīt dažādas pīnes. Kamēr lielākie piedalījās aušanas meistarklasē, tikmēr mazākie kopā ar Andīni Akulovu veidoja lielo ziepju burbuļu pūšamo masu. Dienas otrajā pusē jaunieši devās uz Lēdurgas Sporta stadionu un piedalījās komandu saliedējošās stafetēs, ko vadīja Baiba Zalcmane no biedrības “Piedzīvojumu Garāža”.

Ceturtajā dienā Lēdurgas jaunieši devās uz Siguldu ciemos pie Jauniešu iniciatīva centra “Mērķis”, lai kopā ar Siguldas jauniešiem dotos aizraujošā pārgājienā, ko vadīja biedrība “Piedzīvojuma Gars”. Ar dažādām spēlēm, aktivitātēm un komandas uzdevumiem jaunieši devās līdz Paradīzes kalnam, kur baudīja skaisto skatu un pildīja uzdotos uzdevumus. Kāpiens no kalna līdz Gaujai un pēc tam atpakaļ kalnā bija kārtīgs izturības pārbaudījums, bet tas tikai saliedēja jauniešus.

Lēdurgas jauniešu nedēļas noslēguma dienā jaunieši pulcējās estrādē, lai kopīgi to sakārotu un izdekorētu vakaram. Šī diena pierādīja, ka visu nedēļu strādājot kopā, jaunieši māk savstarpēji sadalīt darbus un kopā sastrādāties, lai radītu ko skaistu. Pēc tik darbīgām dienām jaunieši bija pelnījuši kārtīgu enerģijas lādiņu, un to sniedza “Greentrials” puiši ar ekstrēmo velo šovu. Jaunieši ar gavilēm un ovācijām juta līdzi ikvienam viņu trikam un piedalījās skatītāju konkursā, kurā divi jaunieši vinnēja T-kreklus. Tāpat šova laikā puiši iedeva jauniešiem izmēģināt pabraukt ar viņu riteņiem. Jaunieši bija ļoti priecīgi un iedvesmoti, kā arī “Greentrials” pārstāvji izteica atzinīgus vārdus par aktīvajiem jauniešiem. Vakara izskaņā paši jaunieši uzrīkoja diskotēku un izbaudīja nedēļas noslēgumu.

Organizatori pateicas ikvienam, kas iesaistījās un atbalstīja, lai Lēdurgas jauniešu nedēļa būtu tik aizraujoša un piedzīvojumiem bagāta.

Jauniešu nedēļa norisinājās ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.