Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

30. jūlijā notiks saules drukas jeb cianotipijas darbnīca izstādē “FUNGI”

2024-07-25

Otrdien, 30. jūlijā, ikviens interesents aicināts uz kultūras centru “Siguldas devons”, kur no plkst. 14.00 līdz 16.00 būs iespēja izveidot savu unikālo mākslas darbu saules drukas jeb cianotipijas darbnīcā izstādes “Fungi” ietvaros.

Praktiskajā darbnīcā jebkuram interesentam būs iespēja izmēģināt cianotipiju uz papīra, saulē izgaismojot kādu no izstādē redzamajām sēņu fotogrāfijām vai veidot savu kompozīciju no svaigiem ziediem. Cianotipija ir alternatīva fotogrāfijas tehnika, kurā izmanto dzelzs sāļu reakciju saules gaismā, lai radītu attēlu uz papīra vai auduma.

Darbnīcā tiks strādāts ar iepriekš nogruntētu kvalitatīvu akvareļu papīru, un dalībnieki varēs radīt savu unikālu mākslas darbu. Darbnīcu vadīs un par izstādes “FUNGI” darbu tapšanu pastāstīs māksliniece Šarlote Baškevica. Uz darbnīcu var nākt jebkurā laikā no plkst. 14.00 līdz 16.00. Sliktu laikapstākļu gadījumā darbnīca var tikt atcelta. Dalība darbnīcā bez maksas.

Izstādes “FUNGI” autores ir mākslinieces Šarlote Baškevica un Sabīne Beķere. Izstāde ir veltīta sēņu pasaulei, izpētot to unikālās formas, faktūras un lomas dabā un atspoguļojot tās mākslā. Izstādes galvenais mērķis ir pievērst uzmanību sēņu nozīmīgumam mūsu dzīvē un dabā. Sēnes ir cilvēku senči, kas miljoniem gadu garumā strādāja, lai zeme kļūtu auglīga un apdzīvojama. Šajā izstādē iespējams aplūkot, kā sēnes turpina iedvesmot un aizraut cilvēkus, piesaistot lielu interesentu loku gan dabā, gan digitālajā vidē.

Izstāde “FUNGI” kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma līdz 3. augustam no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 un sestdienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00. Ieeja izstādē bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.