Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldā sāks Ausekļa un Raiņa ielas pārbūves darbus; jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

2024-07-25

Uzlabojot ceļu infrastruktūru un satiksmes drošību gan autobraucējiem, gan mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem, Siguldā uzsāk Ausekļa un Raiņa ielas pārbūves darbus, kas ilgs līdz 2025. gada rudenim. Darbi tiks veikti gan brauktuves, gan ietvju zonās. Visā pārbūves procesā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs jāsaskaras ar satiksmes ierobežojumiem. Aicinām būt pacietīgiem un saprotošiem, ievērojot un sekojot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām.

Būvdarbu laikā satiksmi organizēs ar ceļazīmēm un vadstatņiem pa apbraucamiem ceļiem (pilsētas ielām), braukšanas ātruma ierobežojums līdz 30 km/h. Gaidāmi satiksmes ierobežojumi Raiņa ielas posmā no Oskara Kalpaka ielas līdz iebrauktuvei Raiņa ielā 3. Tāpat darbi tiks veikti arī Ausekļa ielas posmā – vienā ielas pusē tiks organizēta vienvirziena satiksmes plūsma no dzelzceļa pārbrauktuves (Ausekļa/Rīgas ielā) līdz Pils ielai, proti, satiksme tiks organizēta vienā virzienā (posmā no dzelzceļa pārbrauktuves uz Raiņa parku). Var tikt veikti īslaicīgi lokāli darbi visā būvdarbu teritorijā. Darbu gaitā ielu posmi, kuros notiks pārbūve, iespējams, tiks slēgti. Par izmaiņām satiksmes organizācijā informēsim, tāpēc aicinām sekot līdzi pašvaldības aktualitātēm.

Satiksmi paredzēts novirzīt uz Oskara Kalpaka, Parka un Rūdolfa Blaumaņa ielu līdz autoceļam A2, bet jārēķinās, ka gaidāms satiksmes intensitātes pieaugums arī Siguldas pilsētas centrā – Pils un Šveices ielā.

Projekta ietvaros pārbūvēs ceļa klātni un segumu, ieklās asfaltbetona segumu. Šogad plānots veikt krūmu un koku ciršanu objektam piegulošā teritorijā. Jāuzsver, ka projekta labiekārtošanas posmā tiks veikta teritorijas apzaļumošana, tostarp jaunu koku/krūmu stādīšana. Visā posmā izbūvēs jaunu energoefektīvu LED apgaismojumu un lietus ūdens kanalizāciju, kas būs savienota ar pilsētas lietus kanalizācijas tīkliem. Lai uzlabotu mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību un pārvietošanās komfortu, izbūvēs jaunu gājēju un velobraucēju infrastruktūru – veloceļš atradīsies vienā autoceļa P8 pusē, bet ietve gājējiem – abās pusēs. Jaunā infrastruktūra būs savienota ar esošo Raiņa, Rīgas ielas (P8) un Pils ielas gājēju un velobraucēju infrastruktūru. Gājēju/velo ceļš būs ar bruģa segumu, iekļaujoties pilsētas publiskās ārtelpas konceptā.

Projekta ietvaros arī pārbūvēs krustojumus, uzlabojot satiksmes drošību tajos:

  • Raiņa (P8) un Cēsu ielas krustojumā pēc pārbūves būs aizliegts kreisais manevrs no Gaujas ielas uz Cēsu ielu. Kreiso manevru varēs veikt nākošajā krustojumā ar Pils ielu, kas pēc pārbūves būs rotācijas aplis;
  • Raiņa (P8), Pils, Jāņa Čakstes un Oskara Kalpaka ielas krustojumu pārbūvēs par vienjoslas rotācijas apli. Šāds risinājums ļaus maksimāli saudzēt Pils ielas ozolu aleju un uzlabos satiksmes drošību vairāku ielu krustojumā;
  • Raiņa un Ausekļa ielas (P8) krustojumu pārbūvēs par rotācijas apli, kas arī uzlabos satiksmes drošību.

Šajā projektā ir noslēgts trīspusējs līgums ar Siguldas novada pašvaldību, un autoceļa posma pārbūves ietvaros tiks izbūvēts arī jauns ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīkls, elektroapgādes kabelis un koku apstādījumi, ko finansē Siguldas novada pašvaldība.

Darbus veic SIA “Vianova” par līgumsummu 4 717 192,93 eiro (ar PVN), būvuzraudzību īsteno SIA “ACM Projekts”, pārbūves projekta autors ir SIA “Projekts 3”.

Šis reģionālā autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posms ir iekļauts Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādātajā ceļu remontdarbu programmā, un būvdarbi tiek līdzfinansēti no ES Atveseļošanas fonda (AF).

Raiņa un Ausekļa ielas krustojums

Raiņa, Pils, Jāņa Čakstes un Oskara Kalpaka ielas krustojums

Ausekļa iela