Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Bez maksas iespējams nodot lauksaimniecībā radīto iepakojumu

2024-07-26

Lai nodrošinātu otrreizējā pārstrādē arvien lielāku nodoto atkritumu apjomu, atkritumu apsaimniekotāji novadā –  SIA “JUMIS”, SIA “CleanR” un SIA “ZAAO” –  aicina lauksaimniekus bez maksas nodot izlietoto lauksaimniecības iepakojumu klātienē vai pieteikt to izvešanu no saimniecības.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi aicina būt atbildīgiem par lauksaimniecībā izmantotā iepakojuma un citu atkritumu veidu pareizu pārvaldību. Tos nedrīkst aprakt zemē, dedzināt, ilgstoši uzkrāt, izmest dabā vai novietot sadzīves atkritumos. Jebkuru atkritumu nepareiza likvidēšana atstāj negatīvu ietekmi gan uz cilvēka veselību, gan apkārtējo vidi kopumā.

“JUMIS” klientiem

Lauksaimniecības iepakojumu iespējams nodot šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas” Siguldas pagstā (iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26112288) vai atkritumu apsaimniekotājs piedāvā to savākt no saimniecības, ja apjoms pārsniedz piecus kubikmetrus. Pieteikt materiālu savākšanu, kā arī iegūt sīkāku informāciju var, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.

Atkritumu apsaimniekotājs pieņem balto un zaļo agroplēvi un ruļļu plēvi, baltos un dažādu krāsu polipropilēna maisus jeb big-bag, HDPE kannas.

“CleanR” klientiem

Lauksaimniecības iepakojumu iespējams nodot šķirošanas laukumā “Dzelzceļa stacija “Inčukalns”” Inčukalna pagastā vai atkritumu apsaimniekotājs piedāvā to savākt no saimniecības, ja nododamais apjoms ir liels. Lauksaimniecībā radīto iepakojumu izvešanu no saimniecības iespējams pieteikt pašapkalpošanās platformā manai.videi.lv, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu un veidu.

Atkritumu apsaimniekotājs pieņem lauksaimniecības atkritumus, tai skaitā plēves, big-bag maisus, plastmasas kannas u.c.. Nododamajiem atkritumiem jābūt bez citu materiālu piejaukuma, piemēram, bez tekstila auklām, tīkliem, salmiem, skābbarības, būvgružiem u.tml..

“ZAAO” klientiem

Lauksaimniecības iepakojumu iespējams nodot aprites ekonomikas centrā “Daibe” Stalbes pagastā (Cēsu novads), savukārt EKO laukumos līdz pieciem kubikmetriem tiek pieņemtas kannas un big-bag maisi. Atkritumu apsaimniekotājs piedāvā neierobežotā daudzumā lauksaimniecības atkritumus savākt arī no saimniecības. Lai pieteiktu pakalpojumu, nepieciešams zvanīt uz tālruņa numuru 29221847 vai rakstīt uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv. Piesakot lauksaimniecībā izlietotā iepakojuma savākšanu, tās vietu nedrīkst ierīkot zem koku zariem un elektrības vadiem. Savākšanas vietai jābūt viegli pieejamai specializētajam transportam, jābūt maksimāli sausai un tai ir jāatrodas ne tālāk kā divus metrus no plānotās specializētā transporta kraušanas vietas. Pirms izlietotā iepakojuma nodošanas tas ir pareizi jāsagatavo.

Atkritumu apsaimniekotājs pieņem plastmasas kannas (HDPE), polipropilēna jeb big-bag maisus, skābbarības ruļļu plēves, pārklājamās plēves skābbarības bedrēm. Sietu un šņoru savākšana tiek veikta pēc noteikta cenrāža.

Zemnieku saimniecības pēc izlietotā iepakojuma nodošanas nepieciešamības gadījumā saņem Valsts vides dienestam vai Eiropas Savienības fondu projektiem paredzētu apliecinājumu par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu. “CleanR” informē, ka, ja klientam nepieciešams pieņemšanas-nodošanas akts, par to jāinformē iepriekš vai jāvienojas, ka pēc pakalpojuma veikšanas tas tiks nosūtīts uz klienta norādīto e-pasta adresi.

Ar plašākām atkritumu apsaimniekotāju prasībām, nododot lauksaimniecībā radīto iepakojumu, citām atkritumu nodošanas iespējām, kā arī laukumu un nodošanas punktu darba laikiem var iepazīties, vēršoties pie sava atkritumu apsaimniekotāja vai to tīmekļa vietnēs: