Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā” saņēmuši 2024. gada pirmajā pusgadā dzimušie mazuļi

2024-08-19

Sestdien, 17. augustā, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis sveica 2024. gada pirmajā pusgadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes, pasniedzot goda medaļas “Esmu dzimis Siguldas novadā 2024”. Pasākuma laikā godinātas 72 jaundzimušo ģimenes, kuras bija pieteikušās pasākuma apmeklējumam.

2024. gada pirmajā pusgadā Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā ir reģistrēti 134 jaundzimušie, zēni – 78, meitenes – 56. Populārākie vārdi Siguldas novadā pirmajā pusgadā dzimušajiem puisīšiem ir Teodors, Artūrs, Leo, Lūkass, Pauls, bet meitenītēm – Paula, Elizabete, Emīlija, Emma, Hanna, Kitija, Melānija, Nora. Savukārt interesantākie vārdi: Džastins, Elans, Elizars, Hendriks, Noa, Elija, Made, Mavi, Melisāra. Saskaņā ar Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā pieejamiem datiem pirmais bērniņš ienācis 60 ģimenēs, otrais bērniņš dzimis 43 ģimenēs, trešais – 20 ģimenēs, ceturtais – 9 ģimenēs, piektais – vienā ģimenē, bet vienā ģimenē mazulis ienācis kā sestais. Četrās ģimenēs ir piedzimuši dvīņi, bet viens bērniņš dzimis Ukrainas pilsoņu ģimenē.

“Mīļi sveicieni ikkatram mazajam Siguldas novadniekam, kura dzīves ceļš ir tik tikko sācies, nesot sev līdzi jaunu dzīvības stāstu, jaunu cerību un sapni. Jūsu mazuļu smiekli, pirmie soļi un neatlaidība apgūt visu jauno ir kā atgādinājums par mūsu kopīgās nākotnes gaišajām iespējām. Vēlam ģimenēm stipru veselību, enerģiju un aizrautību. Apliecinot piederību Siguldas novadam, katra bērniņa ģimene saņems īpašu goda medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā”. Šis ir pirmais gads, kad mazajiem novadniekiem tiks pasniegta jauna dizaina medaļa, kas ietver Siguldas novada ģerboņa simbolus – ievziedus un ievas koka lapas. Tā simbolizē jaunā novadnieka krāšņo un daudzveidīgo dzīves ceļu Siguldas novadā,” sveicot pašus jaunākos Siguldas novadniekus, sacīja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis.

Tās ģimenes, kuras pasākuma laikā nevarēja saņemt medaļu “Esmu dzimis Siguldas novadā”, aicinātas līdz 30. septembrim aizpildīt elektronisko pieteikumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Ja ģimenei nav iespējas iesniegt elektronisko pieteikumu, tā var vērsties Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros. Goda medaļu izsniegšana notiks līdz 30. oktobrim. Medaļas var saņemt tās ģimenes, kurās vismaz viens no vecākiem ir deklarējis dzīvesvietu Siguldas novadā, kā arī jaundzimušajam līdz pasākuma norises dienai pirmā deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā. Plašāka informācija par medaļu saņemšanu pieejama Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļā, zvanot uz tālruņa numuru 66924791.

Nākamā pasākuma norise, kurā tiks godināti 2024. gada otrajā pusgadā dzimušie, paredzēta 2025. gada Siguldas pilsētas svētku laikā. Pieteikšanās pasākumam, kā arī medaļas saņemšanai notiek brīvprātīgi, vecākiem pēc bērna dzimšanas fakta reģistrācijas iesniedzot elektronisko pieteikumu pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Ja ģimenei nav iespējas iesniegt elektronisko pieteikumu, tā var vērsties Siguldas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros.

Pēc godināšanas pasākuma, nedēļas laikā, katra ģimene savā e-pasta adresē saņems visas pasākuma bildes.