Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Atklāta Kultūras centra “Siguldas devons” septītā sezona

2024-09-16

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 13. līdz 15. septembrim, kultūras centrs “Siguldas devons”svinēja septītās sezonas atklāšanu. Trīs dienu garumā apmeklētājiem bija iespēja baudīt plašu un daudzveidīgu kultūras piedāvājumu.

Piektdienas vakarā apmeklētāji pulcējās uz skaistu un skanīgu pūtēju orķestra “Rīga” koncertu “Vēstījums nākamajām paaudzēm”. Diriģenta Valda Butāna vadībā tika atskaņota jaunākās paaudzes latviešu komponistu – Jēkaba Nīmaņa, Santas Ratnieces, Lauras Gustovskas, Armanda Skuķa un Matīsa Čudara – mūzika. Pasākumu papildināja vizuālais vēstījums, radot emocionālu piedzīvojumu gan ausīm, gan acīm.

Sestdiena tika iesākta ar 3. Siguldas Kultūras forumu “Difūzija”, kurā sporta, reklāmas, dizaina, veselības, vides un citu nozaru profesionāļi pētīja, dalījās ar pieredzi un aizrautīgiem stāstiem par to kā kultūra mijiedarbojas ar citām nozarēm. Forumā uzstājās Papīrfabrikas festivāla organizatore Līga Gablika, ainavu arhitekte, ALPS ainavu darbnīcas pārstāve Ilze Rukšāne, Arterritory.com direktore, biedrības “Veselīga Latvija” līdzdibinātāja Una Meistere, ēdienu stiliste Linda Vilmansone, kultūras un sporta pasākumu producents, tehniskais direktors Edžus Arums, Vidzemes Augstskolas profesore Agita Līviņa, Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina fabrikas vadītāja Elīna Miķelsone, radošās aģentūras “Magic” direktors Andris Rubīns un fonda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele. Foruma moderators – producents, Jūras rezidences “Rainis” saimnieks – Edžus Arums.

Sestdienas vakars turpinājās ar dejām starmešu un gliteru spožumā POP-UP diskotēkā dīdžeja LevelUp jeb Ralfa Levalda pavadībā.

Svētdiena pasākumu ciklā “Kultūr'Kūlenis” tika aizsākta ar piedāvājumu pašiem mazākajiem. Arfiste Elizabeta Lāce mazuļus ieveda gan mūzikas, gan stāstu pasaulē. Klausīšanos košāku darīja Gitas Šmites gleznas, kuras personālizstāde “Klusā daba ar mierlaiku mantojumu” kultūras centrā būs skatāma līdz 2. oktobrim. Vairākiem no bērniem tā bija jauka pirmā koncerta pieredze. Savukārt jauniešiem, izmantojot “Siguldas devona” telpu potenciālu, tika piedāvāta Laikmetīgās dejas mākslas “Performance”. Tajā, iedvesmojoties no dižā komponista Johana Sebastiana Baha skaņdarba “Goldberga variācijas”, savu ārijas interpretāciju dejā piedāvāja 11 topošie Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas topošie horeogrāfi. Dejas notikuma autore Olga Žitluhina. Performanci papildināja arī pianists Teodors Kerimovs.

Uz tikšanos kultūras centra “Siguldas devons” septītās sezonas notikumos!