Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ēdināšanas sistēmā “PAĒD!S” ieviesti uzlabojumi

2024-09-17

Jau ceturto mācību gadu Siguldas 1. pamatskolā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijā tiek izmantota digitālā ēdināšanas apmaksas sistēma “PAĒD!S”. Uzsākot jauno mācību gadu, sistēmā veikti uzlabojumi. Lai pilnvērtīgi izmantotu digitālo ēdināšanas sistēmu, savā viedierīcē nepieciešams lejupielādēt Siguldas mobilās lietotnes jaunāko versiju ar papildinājumiem sadaļā “PAĒD!S”, ko var iegūt AppStore vai GooglePlay.

Jaunākie atjauninājumi paredz, ka turpmāk skolēnu vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem būs iespēja “iesaldēt” ēdienreizes, norādot konkrētus datumus vai laika periodu. Ja skolēns neapmeklēs skolu, ēdienreizes ir jāiesaldē iepriekšējā dienā vai tekošajā dienā vēlākais līdz plkst. 8.30. Piemēram, ja zināms, ka skolēns izglītības iestādi neapmeklēs līdz trešdienai, vecākiem “jāiesaldē” ēdienreizes līdz attiecīgajai trešdienai, bet ceturtdienā, kad skolēns atgriežas skolā, ēdināšanas sistēmā “PAĒD!S” vairs nav jāveic papildu darbības. Iepriekš sistēmā bija iespēja tikai “iesaldēt” ēdienreizes uz nenoteiktu laiku, un katru reizi, atgriežoties skolā, vecākiem bija jāatceras “atsaldēt” ēdienreizes, taču šobrīd ir iespēja uzreiz norādīt konkrētus datumus vai laika periodu.

Jāatzīmē, ka, ja skolēns skolā atgriezīsies ātrāk nekā sākotnēji plānots, vecākiem saglabājas iespēja ēdienreizes “atsaldēt”. Ja prombūtne jāpagarina – ir iespēja sistēmā laika periodu pagarināt.

Atgādinām, ka Siguldas 1. pamatskolā, Siguldas pilsētas vidusskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijā skolēni, izmantojot sistēmu “PAĒD!S”, skolas ēdnīcā saņem pašvaldības vai vecāka apmaksātās kompleksās pusdienas un vecāka apmaksāto launagu pēc izvēles. Vecākiem ir iespēja sistēmā “PAĒD!S” apmaksāt ēdienreizes, “iesaldēt” ēdienreizes, kā arī sekot līdzi informācijai, vai bērns ir saņēmis ēdienreizes. Ēdienreižu apmaksu var veikt iepriekšējā dienā un attiecīgajā dienā līdz plkst. 8.30 Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “PAĒD!S”, autorizējoties ar internetbankas datiem vai “S! Karti”.

Lai izmantotu sistēmu “PAĒD!S”, skolēnam un vienam no vecākiem nepieciešama aktīva Siguldas novada ID karte jeb “S! Karte”. Novadā deklarētajiem skolēniem, kas izmanto “PAĒD!S” un pieejas kartes, šī prasība nav obligāta. Skolēni kompleksās pusdienas var saņemt, validējot Siguldas novada ID karti vai Siguldas mobilās lietotnes QR kodu. Savukārt tie izglītojamie, kuri nav deklarēti Siguldas novadā, ID kartes vietā izmanto pieejas karti, ko var iegūt pašvaldības klientu apkalpošanas centros un Tūrisma informācijas centros, aizpildot veidlapu un uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Atbilstoši saistošajiem noteikumiem pašvaldības apmaksāta ēdināšana ir pieejama, ja bērna un vismaz viena no vecākiem dzīvesvieta uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00 deklarēta Siguldas novadā:

  • pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, pašvaldībai apmaksājot dienas ēdienkarti (brokastis, pusdienas, launags);
  • novada privāto pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem, pašvaldībai apmaksājot dienas ēdienkarti (brokastis, pusdienas, launags), bet ne vairāk kā 3,30 eiro dienā;
  • 1.–4. klašu skolēniem (valsts un pašvaldības apmaksātas pusdienas);
  • vispārējās pamatizglītības iestāžu 5.–9. klašu skolēniem (kompleksās pusdienas);
  • vidējās izglītības iestāžu 10.–12. klašu skolēniem no ģimenēm, kurām pašvaldība piešķīrusi statusu “Siguldas novada pašvaldības ģimene, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni”, kā arī ģimenēm ar maznodrošināto vai trūcīgo statusu (kompleksās pusdienas).

Aicinām vecākus atbildīgi izmantot ēdienreižu “iesaldēšanas” funkciju nodrošinātajām bezmaksas maltītēm, laicīgi ziņojot par bērna neierašanos izglītības iestādē, tādējādi kopīgi rūpējoties par pārtikas atkritumu samazināšanu, kā arī budžeta līdzekļu ietaupīšanu.

Gadījumos, ja konstatētas nepilnības sadaļā “PAĒD!S”, vispirms lietotāji aicināti atjaunot lietotni, ja arī tad sistēmā konstatētas nepilnības, nepieciešams sazināties ar pašvaldības Izglītības nodaļas speciālistiem, rakstot uz e-pasta adresi paedis@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67970914.

Digitālās ēdināšanas apmaksas sistēmas “PAĒD!S” instrukcija