Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Turaidas muzejrezervāts aicina skolotājus un skolēnus piedalīties konkursos

2024-10-10

Turaidas muzejrezervāts ne tikai saglabā un pēta kultūrvēsturisko mantojumu, tā ir vide jauniem projektiem, kurā notiek kultūras mantojuma tālāknodošana, dialogs un  mācīšanās. Turaidas muzejrezervāts ir mūsdienīgs tilts starp kultūrvēsturisko mantojumu un sabiedrību.

Nākamgad, 2025. gadā, Dainu kalnam atzīmēsim 40. gadadienu, tādēļ Turaidas muzejrezervāts organizēs dažādus kultūrizglītojošus pasākumus, viens no tiem – eseju konkurss, kurā Turaidas muzejrezervāts aicina skolēnus reflektēt par tēmu: vai Dainu kalns ir Latvijas kultūras kanona vērtība? Konkursa mērķis ir aicināt skolēnus domāt, izzināt un paust viedokli par tēmu “Latvijas kultūras kanona vērtības”. Konkursa mērķauditorija ir izglītības iestāžu 7.–12. klašu skolēni. Darbi tiks vērtēti divās grupās: 7.–9. klase un 10.–12. klase. Eseju konkursa norises laiks ir no 2024. gada oktobra līdz 2025. gada 24. martam.

Savukārt konkursa “Klātesoši Turaidā – Turaidas suvenīrs” mērķis ir aicināt izglītības iestāžu skolēnu mācību uzņēmumos; dizaina un tehnoloģiju programmās; profesionālajā ievirzē un interešu izglītībā iesaistītos skolotājus un skolēnus būt klātesošiem Turaidā – radīt jaunas lietas, iedvesmojoties no Turaidas muzejrezervāta vides, krājuma priekšmetiem un stāstiem; reflektēt par tēmu “Turaidas suvenīrs”, radot idejas jaunu suvenīru izgatavošanai. Suvenīru izveidē ņemt vērā kultūras mantojuma un kultūras izpausmju mijiedarbību ar inovatīviem tehnoloģiskiem risinājumiem. Konkursa mērķauditorija ir skolēni vecumā no 7 līdz 19 gadiem, konkursa norises laiks – no 2024. gada oktobra līdz 2025. gada 10. martam.

Konkursu nolikumi pieejami Turaidas muzejrezervāta tīmekļa vietnē.


Informāciju sagatavoja:
Turaidas muzejrezervāta
Izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas
sadarbības projektu vadītāja Sandra Ķirule
Foto: Edgars Semanis