Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Šonedēļ Siguldas novadā: Gada balva izglītībā, Baibas Sipenieces-Gavares stāvizrāde “Ir vēl” un citi notikumi

2024-10-11

Siguldas novads rudenī pārvērties par īstu dabas mākslas galeriju, kur koši zeltainās, sarkanās, zaļās un oranžās lapas koku zaros un uz celiņiem, takām uzbūrušas maģisku noskaņu. Savu rudens sajūtu šajā nedēļas nogalē aicinām tvert dažādos kultūras pasākumos, pastaigu takās pilsētvidē un dabā, kā arī sportiskās aktivitātēs. Būs iespēja baudīt bērnu un jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” koncertu Siguldā, pūtēja ansambļa “Sigulda” koncertu Turaidas muzejrezervātā, Andreja Osokina koncertu Mālpilī, Kaspara Marškevica koncertā Raganā. Sportistiem notiks vairākas sacensības, orientēšanās sacensības “Siguldas kompass”. Pašā košākajā laikā tradicionāli godināsim Siguldas novada pedagogus, izglītības nozares darbiniekus un organizācijas, pasniedzot “Gada balvu izglītībā”.

 

Piektdien, 11. oktobrī

No plkst. 9.30 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies novada uzņēmēju koprades darbnīca par Siguldas un Siguldas pagasta attīstību. Papildu informācija pieejama, rakstot uz e-pasta adresi uznemejiem@sigulda.lv.

Plkst. 10.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Papildu informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks cildināti Siguldas novada pedagogi, izglītības nozares darbinieki un organizācijas Siguldas novada “Gada balvas izglītībā” apbalvošanas ceremonijā. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 12. oktobrī

No plkst. 8.00 Jauno Jātnieku skolā “Zustrenes” norisināsies fināla sacensības “Jauniešu kauss 2024”.

Plkst. 10.30 Siguldas pagasta Kultūras namā notiks čempionāts 100 lauciņu dambretē “Sigulda Open 100 2024”. Sacensību atklāšana – plkst. 10.30. Dalībnieku reģistrācija plkst. 9.00–10.15. Aptuvenais sacensību norises ilgums 6 stundas. Apbalvošana pa vecuma grupām U8, U10, U13, U19, pieaugušie un labākais Siguldas novada iedzīvotājs un iedzīvotāja. Sacensības organizē biedrība “Baltais Kauliņš”. Reģistrācija sacensībām ir noslēgusies.

Plkst. 11.00 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies Lasīšanas veicināšanas projekta “Grāmatu starts” 3. nodarbība “Pūčulēnu skola”. Savukārt plkst. 12.00 bibliotēkā būs ģimeņu diena – lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība un radošā darbnīca.

Plkst. 12.00 posmā Tālēni–Berna tece notiks orientēšanās sacensības “Siguldas Kompass”.

Plkst. 14.00 Lēdurgas Kultūras namā notiks Senioru dienas pasākums.

Plkst. 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” interesenti aicināti uz tautas lietišķo mākslas studiju dalībnieku izstādes “Zinātu, kur kritīšu, paliktu spilvenu!” atklāšanu. Izstādes mērķis ir rosināt apmeklētājus pārdomāt spilvena nozīmi ikdienas dzīvē un piedāvāt jaunu skatījumu uz šo šķietami vienkāršo priekšmetu, kas kalpo ne tikai fiziskai ērtībai, bet arī emocionālam atbalstam. Izstādē būs apskatāmi dažādās tehnikās radīti darbi no visas Latvijas – austi, adīti, tamborēti, filcēti un batikoti. Darbos izmantoti gan tradicionālie dabas materiāli, gan atkārtoti pārstrādātas izejvielas, uzsverot ilgtspējas nozīmību un apziņu par atbildīgu resursu izmantošanu. Izstāde ir īpaša ar to, ka skatītāji būs aicināti aptaustīt daļu no tajā izstādītajiem spilveniem! Izstādes veidotāji cer, ka tas padarīs šo izstādi īpaši iemīļotu jaunākajiem apmeklētājiem. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Mālpils muižā būs iespēja baudīt koncertu “Andrejs Osokins Robertam Šūmanim. Mīlestības vēstules Klārai”. Notiks arī saruna ar pianistu par mūzikas lomu mūsu dzīvēs. Biļetes cena – 25 eiro.

Plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks bērnu un jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” koncerts “Rudens kā rudens”. Šī gada sezona skolu deju kolektīviem ir ļoti aktīva, darbīga un atbildīga, jo visi gatavojas Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas Rīgā notiks nākamajā vasarā. Tāpēc “Vizbulītes” dejotājiem kājas jau nepacietībā dīdās un jauno sezonu viņi aizsāk ar koncertu, kurā tiks izdejotas svētkiem paredzētās dejas. Biļetes cena – 5 eiro.Ar “S! karti”, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā, atlaide 20 %, novada daudzbērnu ģimenēm – 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē šeit.

Plkst. 18.00 Krimuldas Tautas namā norisināsies Kaspara Markševica koncerts. Biļetes cena – 10 eiro.Ar “S! karti”, iegādājoties biļeti iepriekšpārdošanā, atlaide 20 %.

 

Svētdien 13. oktobrī

No plkst. 8.00 Jauno Jātnieku skolā “Zustrenes” norisināsies fināla sacensības “Jauniešu kauss 2024”.

Plkst. 9.00 Inčukalna Sporta centrā notiks Latvijas Jaunatnes čempionāts florbolā U-9, sabraukuma spēles.

Plkst. 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Baibas Sipenieces-Gavares jaunā stāvizrāde “Ir vēl”. Tā būs jauna, pozitīva, izklaidējoša un humora pilna stāvizrāde, kurā Baiba Sipeniece-Gavare dalīsies ar saviem vēl nedzirdētajiem, piedzīvojumu pilnajiem stāstiem. Biļetes cena – no 16 līdz 28 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 14.14. Turaidas muzejrezervātā būs iespēja baudīt pūtēja ansambļa “Sigulda” koncertu “Rudens krāsu karuselis”. Ieejas maksa koncertā par Turaidas muzejrezervāta ieejas biļetēm. Plašāka informācija.

Plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies Baibas Sipenieces-Gavares jaunā stāvizrāde “Ir vēl”. Biļetes cena – no 16 līdz 28 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – Daigas Segliņas izstāde “Daba zīmējumos”.
  • Inčukalna Kopienas centrā “Vecais pasts” – Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde.
  • Inčukalna Tautas namā – foto izstāde “Es redzu TĀ”.
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – Ogres gleznotāju grupas “Ceturtā priede” dalībnieces Inetas Krūmiņas gleznu izstāde “Krāsu prieks”.
  • Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – biedrības “Cerību spārni” ceļojošā izstāde “Mēs esam un varam”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – izstāde “Zinātu, kur kritīšu, paliktu spilvenu!” (no 12. oktobra).
  • Lēdurgas Kultūras namā – ceļojošā foto izstāde “Zaļie dārgumi”.
  • Mālpils Kultūras centrā – Intas Celmiņas gleznu izstāde “Pirmatnība”.
  • Pie Siguldas dzelzceļa stacijas – ceļojošā izstāde “Arhitektūra. Inženierija. Formu spēks”.
  • SIA “Saltavots” ūdenstorņa telpās Lakstīgalas ielā 9B – trīs mākslinieku izstāde “Septītajās debesīs”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – izstāde “Blakus Parādības”. Ieejas maksa – iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā.
  • Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” – gleznotājas Kristīnes Kvitkas izstāde “Dabas skaistums”.
  • Siguldas novada bibliotēkā – izzinoša spēle “Meklējam sēnes bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; “Rudens izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; Ilzes Gurtlavas izstāde “Kad dvēsele zied…” (līdz 12. oktobrim); izstāde “Lācis – mūsu kaimiņš”; dzejas pasākums jauniešiem “Slam and Sound Poetry” ar dzejniekiem Jānu Malinu (Igaunija) un Guntaru Godiņu.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Mākslinieces Annas Ābeles ilustrāciju izstāde.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.