Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

“EuroBasket 2025” trofeja 17. oktobrī ierodas Siguldas novadā – apskati, piedalies un izjūti uzvaras garšu

2024-10-11

Ceturtdien, 17. oktobrī, Siguldas novadā būs apskatāma FIBA “EuroBasket 2025” trofeja. Novada iedzīvotāji un ikviens interesents čempionu kausu varēs sastapt dažādās novada vietās, savukārt nofotografēties ar trofeju varēs Siguldas Sporta centrā, kur visas dienas garumā skolēniem no novada skolu 7.–9. un 10.–12. klasēm notiks Lielās balvas spēles izcīņa, bet dienas noslēgumā novadniekiem būs iespēja piedalīties basketbola stafetē ar čempiona balvu izlozi.

Savu zelta rudens ceļojumu pa Siguldas novadu “EuroBasket 2025” trofeja sāks agri no rīta, viesojoties novada sporta bāzēs (zemāk norādītie pulksteņa laiki var minimāli atšķirties). Ceļojuma laikā par basketbola trofeju un dzīvi par un ap basketbolu pastāstīs BK Sigulda/ELVI galvenā trenere, basketboliste Ieva Apare.

“EuroBasket 2025” trofejas plānotais maršruts:

  • plkst. 8.25–8.55 Mālpils Sporta centrā;
  • plkst. 9.20.–9.50 Allažu Sporta centrā;
  • plkst. 10.05–10.35 Inčukalna Sporta centrā;
  • plkst. 10.55–11.25 Krimuldas Sporta centrā;
  • plkst. 11.50 –12.20 Lēdurgas Sporta centrā;
  • no plkst. 13.00 čempionu kauss apskatei būs pieejams Siguldas Sporta centrā.

Siguldas Sporta centrā visas dienas garumā būs jūtama spraiga un aizraujoša gaisotne, jo tieši šeit Lielās balvas izcīņā būs sapulcējušās stiprākās un spēcīgākās skolēnu komandas no visām Siguldas novada skolām 7.–9. un 10.–12. klašu grupā. Papildinot Lielās balvas stafetes, skolēniem būs iespēja piedalīties un sacensties par specbalvām īpašā “EuroBasket 2025” stafetē.

No plkst. 18.00 līdz 20.00 novadnieki – kvēlākie basketbola fani, ģimenes ar bērniem un jebkurš interesents aicināts tikties Siguldas Sporta centrā, kur notiks basketbola trofejas aktivitātes ar balvu izlozi. Aktivitāšu dalībniekus pieskatīs, atbalstīs, uzmundrinās un iedvesmos basketbola kluba “Sigulda” spēlētāji.

Jaunais kauss ir FIBA “EuroBasket” galvenās trofejas trešā versija (pirms Otrā pasaules kara, kad titulus izcīnīja Latvijas un Lietuvas valstsvienības čempioniem tika pasniegtas rīkotāju sagādātas balvas). To izstrādājusi Lielbritānijas radošā aģentūra “Radiant Studios” un sudrabkalis Tomass Laits (Thomas Lyte). Trofeja ir 26,5 centimetrus augsta, sudraba trauka diametrs ir 25 centimetri, un tās apdare imitē basketbola bumbas tekstūru. Pamatnē iegravēti visu iepriekšējo turnīru uzvarētāji.

“EuroBasket 2025” norisināsies no 27. augusta līdz 14. septembrim; sacensības būs nozīmīgs notikums Latvijas sporta vēsturē. Latvija būs viena no četrām valstīm, kas rīkos grupas turnīrus, kā arī finālposma mājvieta. Prestižais turnīrs sniegs Latvijai iespēju parādīt sevi kā izcilu sporta notikumu rīkotāju un nostiprināt savu vietu starp basketbola lielvalstīm.

Eiropas vīriešu basketbola čempionu kauss savu ceļojumu pa Latviju uzsāka septembra beigās. Līdz kvalifikācijas spēļu novembra logam prestižā balva klātienē būs apskatāma dažādās Latvijas pilsētās un novados, piedāvājot līdzjutējiem unikālu iespēju redzēt balvu tuvumā pirms izšķirošajām spēlēm 2025. gada Eiropas čempionātā.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.