Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aicinām skolēnu brīvlaiku pavadīt aizraujošās aktivitātēs Siguldas novadā

2024-10-15

Šogad skolēnu rudens brīvlaiks ir no 21. līdz 27. oktobrim. Atpūšoties no mācībām, aicinām skolēnus izbaudīt dažādus pasākumus un notikumus Siguldas novadā. Spēku jaunajam mācību cēlienam smel brīnišķīgajā Siguldas novada dabā, ķerot rudens krāsas, vai gūsti iedvesmu un jaunas zināšanas radošajās darbnīcās, apmeklējot koncertuzvedumus, tiekoties ar radošām personībām, piedaloties sporta pasākumos un citās aktivitātēs, ko piedāvā Siguldas novada pašvaldības iestādes. Savukārt Siguldas novada Digitālais centrs brīvlaika nedēļā piedāvās arī darbnīcu tehnoloģiju jomas skolotājiem.

 

Siguldas novada bibliotēkā

  • 22. oktobrī plkst. 11.00 bērni un jaunieši aicināti uz interesantu pieredzes stāstu rītu “Ko es zinu par lāčiem?” kopā ar siguldieti Mg. biol. Dzintru Rūtenbergu, kas dalīsies pieredzē darbā ar lāčiem Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Būs iespēja uzzināt interesantus un noderīgus faktus par lāčiem un viņu uzvedību, kā arī iepazīties ar izstādi “Lācis – mūsu kaimiņš”.
  • 22. un 23. oktobrī plkst. 13.00 bibliotēkā notiks radošā grāmatzīmju darbnīca aplikācijas tehnikā.
  • 25. oktobrī plkst. 13.00 būs iespējams piedalīties rudens lukturīšu darbnīcā, kuras laikā bērni varēs apdarināt burciņu dekupāžas tehnikā un izveidot savu lukturīti.
  • 26. oktobrī plkst. 13.00 notiks papīrmākslas un mākslinieku oriģinālgrāmatu (artist book) izstādes “Atvērums 3” atklāšana.

 

Mālpils bibliotēkā

  • 23. oktobrī plkst. 17.00 notiks tikšanās ar rakstnieci Baibu Zīli “Par radošumu un mīlestību pret dzīvi”.

 

Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā

  • 24. oktobrī plkst. 17.00 notiks prāta spēļu turnīrs bērniem “Jūdažu gudrais” 4.

 

Lēdurgas Kultūras namā

  • 24. oktobrī plkst. 11.00 jaunieši aicināti tikties ar “Radio Tev” ētera personību, sociālo tīklu vietņu satura veidotāju un skatuves cilvēku Lauri Zalānu.

 

Inčukalna Tautas namā

  • 25. oktobrī plkst. 17.30 būs iespēja noskatīties animācijas filmu “Meitene Dzinējsuns”. Filmu studijas “RIJA” kopražojuma animācijas filmas galvenā varone ir 11 gadus vecā Mērija, kurai ir īpašas attiecības ar savu vecmāmiņu. Abām patīk gatavot ēdienu, un Mērija sapņo kādu dienu kļūt par šefpavāri. Taču vecmāmiņas mūža nogale tuvojas, un bezrūpīgajai virtuves idillei drīz pienāks gals. Kādu dienu pie Mērijas ierodas kāda mistiska sieviete, kas aizved Mēriju, viņas mammu, vecmāmiņu un vecvecmāmiņu ceļojumā ģimenes vēsturē, kas ļauj dzimtas sievietēm citai citu patiesi iepazīt. Biļetes cena – 3 eiro.

 

Kultūras centrā “Siguldas devons”

  • 25. oktobrī plkst. 19.00 vecāko klašu skolēniem ir iespēja apmeklēt situāciju komēdiju “Glābjas, kas var...” Uz skatuves vienuviet Džona Smita stāstu izdzīvos skatuves personības, kas komentārus neprasa – kriminālseriālu zvaigzne Andris Daugaviņš, lieliski aktieri – Lelde Dreimane, Rihards Lepers, Linda Kalniņa, Jānis Jarāns, kā arī režisors Valdis Pavlovskis un komiķis Edgars Bāliņš. Biļetes cena – no 15 līdz 30 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.
  • 27. oktobrī plkst. 12.00 notiks koncertuzvedums “Pepijas dziesmas”, kurā Latvijas Jaunatnes teātris izdziedās komponista Arņa Medņa melodijas un izspēlēs šo stāstu dziesmu spēlē. Koncertuzvedumā piedalīsies Ieva Sutugova, Miks Galvanovskis, Sandija Misika, Māris Skrodis, Jānis Kirmuška un Pēteris Galviņš. Biļetes cena – no 15 līdz 25 eiro. Koncertuzvedums paredzēts skatītājiem no 5 gadu vecuma. Biļete jāiegādājas katram pasākuma apmeklētājam.

 

Siguldas novada Jaunrades centrā

  • Skolēnu rudens brīvlaikā turpināsies interešu pulciņu nodarbības ar īpašu rudens noskaņu.

 

Jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” aktivitātes

  • 21. oktobrī plkst. 16.00 Raiņa ielā 3 jaunieši aicināti piedalīties ēdiena gatavošanas meistarklasē.
  • 22. oktobrī plkst. 16.00 Allažos mobilais darbs ar jaunatni. Mobilā darba ietvaros notiek tikšanās ar jaunatnes darba speciālistiem novada pagastos, tādējādi iepazīstot jauniešus un viņu vēlmes, vajadzības un iespējas dažādu aktivitāšu īstenošanā. Līdztekus tiks nodrošināta jauniešu iesaiste dažādās tiem saistošās aktivitātēs.
  • 23. oktobrī plkst. 12.00–18.00 Mālpilī mobilais darbs ar jaunatni, kura laikā plkst. 14.00 notiks suši gatavošanas meistarklase.
  • 24. oktobrī plkst. 15.00–18.00 Inčukalnā mobilais darbs ar jaunatni.
  • 24. oktobrī plkst. 17.00 Jūdažos mobilais darbs ar jaunatni.
  • 24. oktobrī plkst. 15.00–18.00 Lēdurgā mobilais darbs ar jaunatni.
  • 25. oktobrī plkst. 14.00 Allažos notiks novusa turnīrs.

 

Siguldas novada Digitālajā centrā

  • 24. oktobrī tehnoloģiju jomas skolotāji aicināti uz radošo darbnīcu “Gaismēna izgatavošana no sākotnējās idejas līdz zemas veiktspējas prototipam”. Darbnīcas mērķis ir izzināt, kā efektīvi iesaistīt skolēnus radošajos projektos, izmantojot lāzertehnoloģijas, tādējādi veicinot interesi par tehnoloģiju jomu. Pieteikšanās ir noslēgusies.

 

Sporta pasākumi

  • 26. oktobrī plkst. 12.00 Turaidā, Viešās, notiks orientēšanās sacensības “Siguldas kompass”, kurās var piedalīties jebkurš interesents.
  • 27. oktobrī plkst. 10.00 no Siguldas Jaunās pils sāksies skrējiens/nūjošanas pārgājiens, kā arī skrējiens ar tubu Sigulda–Nurmiži–Sigulda.

 

Tūrisma norises

  • Siguldas novada Kultūras un tūrisma centra Tūrisma nodaļa visas nedēļas garumā aicina doties dabas piedzīvojumos pa kājāmgājēju un velosipēdu maršrutiem, apmeklēt Lēdurgas dendroparku, Siguldas Jauno pili, ar interaktīvās digitālās spēles palīdzību piedalīties brīvdabas aktivitātē “Izcilpo Siguldas novadu”. Brīvlaika nedēļā interesentiem ir iespēja apmeklēt Anšlava Eglīša, Gaujas Plostnieka stāsta, kā arī Skulmju dzimtas mājas ekspozīciju. Tāpat dažādas aktivitātes piedāvās Siguldas novada uzņēmēji. Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē www.tourism.sigulda.lv.

 

Pavadi savu brīvdienu nedēļu Siguldas novadā!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.