Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Noskaidroti 2024. gada labākie jaunie jātnieki – “Jauniešu kausa 2024” ieguvēji

2024-10-16

Pagājušajā nedēļas nogalē, 12. un 13. oktobrī, “Jauno Jātnieku skolas” Nacionālajā sporta bāzē notika otrais un noslēdzošais “Jauniešu kausa 2024” posms, kurā tika noskaidroti 2024. gada labākie jaunie jātnieki piecās kategorijās.

Šis ir otrais un noslēdzošais posms “Jauniešu kausa 2024” konkūra sacensībās, kurās divu dienu garumā tika doti 516 starti. Sacensības Inčukalnā pulcē jaunos jātniekus un zirgus no visas Latvijas, lai sacenstos par “Jauniešu kausa 2024” ieguvēju piecās kategorijās: jātnieki līdz 16 gadu vecumam ar I grupas ponijiem, jātnieki līdz 16 gadu vecumam ar II grupas ponijiem, bērni, juniori un U25 ar zirgiem. Šogad “Jauniešu kauss 2024” notika divos posmos. Pirmais notika trīs dienu garumā laukā un otrais – slēgtā manēžā.

“Jauniešu kausa 2024” uzvarētāja kopvērtējumā jātnieku konkurencē līdz 16 gadiem ar I grupas ponijiem 65/75 cm 2 speciālajās fāzes ar handikapu uzvarēja Kristīne Višņevska ar Žipandoru, 2. vietā aiz sevis atstājot Milānu Mihačovu ar Liezelshof Mistery Boy. 2. vietas ieguvēju no uzvaras šķīra tikai viens punkts.

Savukārt otro “Jauniešu kausa 2024” posmu šajā maršrutā visātrāk veica Milāna Mihačova ar Liezelshof Mistery Boy, iegūstot 1. vietu. 3. vietu kopvērtējumā izcīnīja Elīza Gulbe ar Milky Way.

“Jauniešu kausa 2024” uzvarētāja jātnieku konkurencē līdz 16 gadiem ar II grupas ponijiem Karlīna Kvitka ar Magnoliju. Maršruts bija 85/95cm augstiem šķēršļiem 2 speciālās fāzēs ar handikapu. 2. vietā kopvērtējumā ieņēma Letīcija Berovska ar Rāfal un Samanta Sirmele ar Pūpolu.

Sacensību otrajā posmā “Jauniešu kausa 2024” maršruta uzvarētāja ir Bille Puškina ar Carminu Buranu, 2. vietā atstājot Kasparu Puškinu ar Raffaellu un godpilnajā 3. vietā Karlīna Kvitka ar Magnoliju.

“Jauniešu kausa 2024” uzvarētāja jātnieku konkurencē līdz 14 gadu vecumam 105 cm ātruma maršrutā ir Gabriela Ganiņa ar Clea, 2. vietā atstājot Sofiju Jušku ar Aragva/Tessa, 3. vieta Paulīnei Van Engeland ar Heraldiku/Tipsy. Šī “Jauniešu kausa 2024” maršrutu visātrāk veica Žanete Bitmane ar Gibsonu, 2. vietā atstājot Gabrielu Ganiņu ar Clea, 3. vietā Paulīne Van Engeland ar Heraldiku/Tipsy.

Ātruma maršrutā bez ierobežojumiem 110/120 cm uzvarēja Evelīna Vidiņēviča ar Candy Crush. Otrajā vietā Heidija Ciagune ar Eviana, trešajā vietā Elza Stumpe ar Luzi.

“Jauniešu kausa 2024” ieguvēji noskaidroti arī jātnieku junioru starpā līdz 18 gadu vecumam, kur pārvarēja 120 cm augstus šķēršļus 2 speciālās fāzēs. Kopvērtējumā 1. vietā pārliecinoši ir Anna Salmiņa ar Antanja Des Terdrix Z, 2. vietā palika Roberta Birzule ar Ingu, 3. vietā Jelizaveta Reznuka ar bingo Sto Z.

Otrajā posmā maršrutā uzvarēja Līva Dreimane ar Junior Pepermill, 2. vietā bija Roberta Birzule ar Ingu, 3. vietā Agate Trauberga ar Isidor.

“Jauniešu kausa 2024” ieguvēji U25 konkurencē 125 cm 2 speciālās fāzēs 1. vieta kopvērtējumā ir Līvai Dreimanei ar Picasso 2. vieta Odrijai Brālēnai ar MR.Impressive/Melolilly DD, 3. vieta Līvai Pūrei ar Claudia.

Sacensību otrajā posmā šo maršrutu vislabāk izleca Odrija Roberta Brālēna ar Melolilly DD, 2. vietā aiz sevis atstājot Annu Salmiņu ar Fīniksu, 3. vietā Līva Dreimane ar Picasso.

Sacensībās bija arī atvērtie maršruti, kur varēja piedalīties ikviens. “Jauniešu kausa 2024” noslēdzošā 135cm ātruma maršruta uzvarētājs bija Aigars Bregže ar Charismu.

Sacensības atbalstīja Siguldas novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja:
“Jauno jātnieku skolas” mediju pārstāve
Inga Zālīte

Foto: Laura Skuja