Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Efektīvākais Latvijas daudzdzīvokļu mājas pagalms atrodas Siguldā

2024-10-17

16. oktobrī konferences “Mājoklis 2024” laikā norisinājās konkursa “Latvijas sakoptākais daudzdzīvokļu mājas pagalms 2024” uzvarētāju apbalvošanas ceremonija. Konkursā nominācijā “Efektīvākais Latvijas daudzīvokļu mājas pagalms 2024” uzvaru guva daudzdzīvokļu māja Krišjāņa Barona ielā 14, Siguldā. Apbalvošanas ceremonijā balvu saņēma biedrības “Siguldas Barona 14” valdes loceklis un mājas vecākais Edgars Einiks.

24 dzīvokļu nams Krišjāņa Barona ielā 14 tika uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1988. gada pavasarī. Laika gaitā nama iedzīvotāji dzīvokļus privatizēja, kļuva par to īpašniekiem, atpirka un ieguva kopīpašumā zemi, tai skaitā pagalma teritoriju. 2020. gadā, pateicoties iedzīvotāju kopējai vēlmei un uzņēmībai uzlabot sadzīves apstākļus, ar daudzdzīvokļu namu apsaimniekotāja SIA “CDzP” iesaisti un mājokļa atbalsta programmas “Altum” atbalstu tika uzsākta energoefektīva mājas siltināšana un fasādes renovācija. Remontdarbi pabeigti 2021. gada pavasarī.

Pēc tam veikts kāpņu telpu kosmētiskais remonts; mājas iedzīvotāji saviem spēkiem izveidojuši soliņus un atkritumu urnu vākus. Lai uzlabotu vides kvalitāti un padarītu dzīves telpu un mājai piegulošo apkārtni pievilcīgāku, veikta ēkas teritorijas labiekārtošana, tai skaitā autostāvvietas pārbūve, asfaltēšana, piebraucamo ceļu un autostāvvietas lietusūdens sistēmas pārbūve, izveidots pārdomāts pagalma zonējums, katram dzīvoklim izveidota numurēta stāvvieta, savukārt ciemiņu rīcībā pieejamas vairākas nenumurētas stāvvietas (kopumā uz 24 dzīvokļu namu ir 40 automašīnu stāvvietas), uzstādīta arī kompakta un slēdzama atkritumu konteineru novietne. Drošības nolūkos diennakts tumšajā laikā daudzdzīvokļu nama pagalmā ir uzstādīts energoefektīvs apgaismojums. Pilns cikls no ieceres, projekta sagatavošanas, koordinēšanas attiecīgajās institūcijās, tostarp Siguldas novada pašvaldībā, lai projekta īstenošanai iegūtu 50 % līdzfinansējumu, un realizēšanas kopumā ilga vairāk nekā divus gadus – projekts uzsākts 2022. gada pavasarī un noslēdzies 2024. gada vasarā.

Papildus svarīgi atzīmēt, ka ļoti labā stāvoklī ir mājas pagrabi, kas nepieciešamības gadījumā var tikt izmantot civilās aizsardzības vajadzībām.

Konkursu rīko Latvijas dzīvokļu īpašnieku biedrība “Mājoklis”, piesaistot profesionālu žūriju.