Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Inčukalna pagastā norisināsies akcija “Tīrmājas”

2024-10-17

Atkritumu šķirošana ir būtisks solis ceļā uz ilgtspējīgu dzīvesveidu, tāpēc atkritumu apsaimniekotāji Siguldas novadā aicina būt atbildīgiem.

Nolietotā elektrotehnika klasificēta kā videi kaitīgie atkritumi, jo var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Visa veida nolietotās sadzīves un elektroiekārtas nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, bet tās jānodod specializētam atkritumu apsaimniekotājam. 

29. oktobrī Inčukalna pagastā notiks “CleanR” un “Zaļā josta” akcija “Tīrmājas”, kurā iedzīvotāji varēs ērti un bez maksas atbrīvoties no nolietotās un vairs nevajadzīgās elektrotehnikas, kā arī tekstila un stikla iepakojuma. Lai piedalītos akcijā, Inčukalna pagasta iedzīvotājiem no 21. līdz 25. oktobrim (ieskaitot) ir jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. “CleanR”, saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus. Daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji akcijai var pieteikties, sazinoties ar savu nama pārvaldnieku, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās platformā vai mobilajā lietotnē manai.videi.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar “CleanR” klientu apkalpošanas centru, rakstot uz e-pasta adresi kc@cleanr.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67111001.

Visi akcijas laikā izvedamie atkritumi daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem iepriekšējā vakarā vai akcijas dienā līdz plkst. 6.00 rītā jānovieto blakus atkritumu konteineriem pa atkritumu veidiem, bet privātmāju iedzīvotājiem tie jāizliek vietā, kur tiek izstumti konteineri to tukšošanas dienā.

Akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni, kā arī tekstilu, piemēram, apģērbu, gultasveļu, aizkarus, dvieļus.

Ikdienā iedzīvotāji aicināti dalīti vāktus atkritumus nogādāt šķiroto atkritumu savākšanas laukumā Inčukalnā, Plānupes ielā. Iedzīvotāji bez maksas var nodot plastmasas, metāla, papīra un stikla iepakojumu, tekstilizstrādājumus, BIO atkritumus, koksni, nolietotu elektrotehniku un sadzīvē radušās baterijas.

Nolietoto elektrotehniku bez maksas var nodot arī atkritumu šķirošanas laukumā “ZAAO” EKO laukumā Raganā, kā arī atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas”. Tāpat “JUMIS” vienu reizi mēnesī piedāvā savākt un bez maksas izvest jebkāda veida nolietotas un nederīgas sadzīves iekārtas un elektrotehniku – veļas mašīnas, televizorus, ledusskapjus, plītis, datorus, monitorus, telefonus u.c. ja iekārtu kopējais svars sasniedz un pārsniedz 40 kilogramus. Pakalpojums pieejams klientiem, kuri atrodas “JUMIS” atkritumu apsaimniekošanas zonā Siguldas novadā. Izbraukuma akciju datumi pieejami šeit.

Siguldas novadā šobrīd pieejamas vairākas vietas, kur iedzīvotājiem iespējams bez maksas iespējams nodot mazo elektrotehniku:

  • publiski pieejamajos specializētajos zaļas krāsas elektronikas nodošanas konteineros, kuri atrodas pie tirdzniecības centra “Raibais suns”, Siguldā, un Zaļkalna iela 3A, Allažos (veikala “LaTS” stāvlaukumā).
  • veikalos “Mini Rimi” (Ventas iela 1, Sigulda), “Rimi” (T/C “Šokolāde” Strēlnieku iela 2, Sigulda) un “Maxima” (Leona Paegles iela 3, Sigulda). Šajos konteineros ir paredzēti atsevišķi nodalījumi mazajām elektroiekārtām un izlietotajām baterijām.

Ar citām atkritumu nodošanas iespējām, kā arī laukumu un nodošanas punktu darba laikiem var iepazīties, vēršoties pie sava atkritumu apsaimniekotāja vai to tīmekļa vietnēs: