Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

SIA “SALTAVOTS” plāno uzlabot notekūdeņu attīrīšanas efektivitāti

2024-10-21

SIA “SALTAVOTS” šonedēļ iesniedzis projektu Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmā, kas finansējuma piešķiršanas gadījumā paredz Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbības efektivitātes uzlabošanu.

SIA “SALTAVOTS” projektā paredzēts nomainīt esošās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas tehnoloģiskās līnijas aprīkojumu, veikt tehnoloģiskā procesa izmaiņas esošajās tvertnēs, kā arī izbūvēt dūņu gravitācijas blīvētāju. Rezultātā tiks nodrošināta notekūdeņu attīrīšanas efektivitātes uzlabošana. Tāpat paredzēts palielināt Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu jaudu, izbūvējot jaunu tehnoloģisko līniju ar aprīkojumu.

Ja SIA “SALTAVOTS” saņems kohēzijas politikas programmas finansējumu un projekts tiks īstenots, Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtās būs divas neatkarīgas notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģiskās līnijas, kas līdz minimumam samazinās riskus iekārtu hidrauliskai pārslodzei profilaktisko apkopju vai remontu gadījumos. Tāpat tiek paredzēts, ka turpat 13 tūkstošiem Siguldas pilsētas iedzīvotāju tiks uzlabota notekūdeņu attīrīšanas efektivitāte.

Projekta “Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbības efektivitātes uzlabošana” īstenošanas laiks paredzēts no 2025. gada līdz 2028. gadam.

Projekta “Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtu darbības efektivitātes uzlabošana” indikatīvās kopējās attiecināmās izmaksas ir 6 689 773,51 eiro, no kurām 3 500 000 eiro ir Eiropas Savienības fondu finansējums, bet 3 189 773,51 eiro – privātās attiecināmās izmaksas, kam SIA “SALTAVOTS” ņems kredītu Valsts kasē, bet Siguldas novada pašvaldība būs galvotājs.

Vienlaikus informējam, ka šobrīd notiek arī darbs pie būvprojekta “Turaidas ciema centralizēto notekūdeņu attīrīšanas iekārtu pārbūve Turaidas ielā 12, Krimuldas pagastā, Siguldas novadā” izstrādes.