Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Aicina atbrīvoties no nolietotajām riepām

2024-10-21

Ņemot vērā, ka riepas ir videi kaitīgie atkritumi, riepu maiņas sezonas laikā no tām nepieciešams atbrīvoties drošā un videi draudzīgā veidā. Siguldas novadā to iespējams izdarīt, vēršoties pie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem SIA “JUMIS”, SIA “ZAAO” un SIA “CleanR”.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” no 21. oktobra līdz 31. oktobrim rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus no nolietotajām auto riepām atbrīvoties bez maksas un videi draudzīgā veidā. Akcijas laikā Siguldas novada iedzīvotāji, uzrādot Siguldas ID karti, aicināti bez maksas nodot neierobežotu skaitu vieglo automašīnu riepas (bez diskiem), velosipēdu un motociklu riepas. Jāņem vērā, ka akcijas laikā netiks pieņemtas traktoru un smago automašīnu riepas. Ja riepu skaits pārsniedz 10 vienības, to nodošana iepriekš jāsaskaņo ar klientu apkalpošanas centru, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Riepas nodot varēs Siguldā, atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas” tā darba laikā.

SIA “ZAAO” gada laikā no vienas pilngadīgas privātpersonas bez maksas pieņem četras vieglo automašīnu, motociklu un velosipēdu riepas EKO laukumos. Katras nākamās riepas (automobiļa, motocikla vai velosipēda) nodošana ir par maksu – 2,50 eiro gabalā. Tāpat visos EKO laukumos privātpersonām ir iespēja nodot arī kravas automašīnu un autobusu riepas, samaksājot 7,01 eiro par riepu. Juridiskām personām riepu nodošana tiek piedāvāta kā maksas pakalpojums – vieglo automašīnu riepas var nodot EKO laukumos par 2,50 eiro gabalā, savukārt kravas automašīnu un autobusu riepas iespējams nogādāt aprites ekonomikas centrā “Daibe”.

Iedzīvotājiem ir iespēja reizi gadā nodot četras vieglā automobiļa riepas bez maksas arī kādā no SIA “CleanR” šķirošanas laukumiem, tai skaitā arī “Dzelzceļa stacija “Inčukalns””. Ja to ir vairāk, tad maksa par katras nākamās riepas nodošanu ir 2,40 eiro. Iedzīvotāji aicināti pārliecināties, lai tajās nav palicis nekas lieks, piemēram, melnzeme, betons vai kas tamlīdzīgs. Pretējā gadījumā riepas varētu netikt pieņemtas. Traktora riepas tiek pieņemtas par maksu – 15 eiro par vienu riepu. Motociklu un velosipēdu riepas tiek pieņemtas par maksu – 2,40 eiro (ar PVN) par vienu riepu.

Ar citām atkritumu nodošanas iespējām, jaunumiem, kā arī laukumu darba laikiem var iepazīties, vēršoties pie sava atkritumu apsaimniekotāja vai to tīmekļa vietnēs: