Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Iespējams nodot lauksaimniecības iepakojumu

2024-10-21

Iestājoties rudenim un tuvojoties aktīvās lauksaimniecības sezonas noslēgumam, atkritumu apsaimniekotāji Siguldas novadā aicina izmantot iespēju nodot lauksaimniecībā izmantoto plastmasas iepakojumu pārstrādei bez maksas. Šādā veidā tiek veicināta ne vien tīrākas vides saglabāšana, bet arī atbildīga resursu apsaimniekošana, kas rudenī ir īpaši aktuāli, gatavojoties ziemas sezonai un sakārtojot saimniecības teritorijas.

“JUMIS”

Lauksaimniecības iepakojumu iespējams nodot šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas” Siguldas pagastā (iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26112288) vai atkritumu apsaimniekotājs piedāvā to savākt no saimniecības, ja apjoms pārsniedz piecus kubikmetrus. Pieteikt materiālu savākšanu, kā arī iegūt sīkāku informāciju var, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Sīkāka informācija pieejama šeit

“CleanR”

Lauksaimniecības iepakojumu iespējams nodot šķirošanas laukumā “Dzelzceļa stacija “Inčukalns”” Inčukalna pagastā vai atkritumu apsaimniekotājs piedāvā to savākt no saimniecības, ja nododamais apjoms ir liels. Lauksaimniecībā radīto iepakojumu izvešanu no saimniecības iespējams pieteikt pašapkalpošanās platformā manai.videi.lv, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu un veidu.

Atkritumu apsaimniekotājs pieņem lauksaimniecības atkritumus, tai skaitā plēves, big-bag maisus, plastmasas kannas u.c.. Nododamajiem atkritumiem jābūt bez citu materiālu piejaukuma, piemēram, bez tekstila auklām, tīkliem, salmiem, skābbarības, būvgružiem u.tml..

“ZAAO”

“ZAAO” klienti var pieteikt savākšanu bez maksas no saimniecības vai nodot aprites ekonomikas centrā “Daibe” iespējams šādus tīrus un bez piemaisījumiem sagatavotus iepakojumus: plastmasas kannas (HDPE), polipropilēna jeb BIG-BAG maisus, skābbarības ruļļu plēves, pārklājamās plēves skābbarības bedrēm.

Lai materiāls būtu derīgs nodošanai, tam jābūt tīram, sausam – attīrītam no piemaisījumiem, bez korķiem (kannām tie jānoskrūvē), novietotam transportam viegli piebraucamā vietā. Sietus un šņores nedrīkst ievietot sadzīves atkritumu konteinerā. Tie jāiepako atsevišķā maisā, tiks savākti reizē ar plēvēm, piemērojot maksu par pakalpojumu 38,59 eiro kubikmetrā + PVN.

Pakalpojumu pieteikt un saņemt papildu informāciju var tīmekļvietnē, “ZAAO” klientu vietnē “klientiem.zaao.lv”, rakstot uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 29221847.

Ar citām atkritumu nodošanas iespējām, jaunumiem, kā arī laukumu darba laikiem var iepazīties, vēršoties pie sava atkritumu apsaimniekotāja vai to tīmekļa vietnēs: