Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Novadā uzņemta konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2024” vērtēšanas komisija

2024-10-21

18. oktobrī Siguldas novads sagaidīja konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2024” vērtēšanas komisiju, kas klātienē novērtēja paveikto un iepazinās ar nākotnes plāniem, kas vērsti uz ģimeņu labklājības veicināšanu novadā. Vizītes norisinājās pie katras konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2024” finālpašvaldības. Konkursa rezultāti būs zināmi novembrī.

Vizīte sākās Allažu pamatskolā, kur pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais, Allažu pamatskolas direktore Aina Keplere un Siguldas novada Digitālā centra direktors Edgars Bajaruns un izglītības projektu un programmu koordinators Pēteris Kaļva pastāstīja par pašvaldības darbu digitālajā jomā un tehnoloģiju nozīmīgumu bērnu un jauniešu attīstības veicināšanā, kā arī pašvaldības, tās iestāžu un uzņēmēju sadarbības iniciatīvām. Sevišķi izcelts dizaina un tehnoloģiju kabinets, kas izveidots, pateicoties SIA “Kokpārstrāde 98” dāvinājumam. Allažu pagasta iedzīvotāju padomes pārstāve Dace Smildziņa arī pievienojās diskusijām par vietējo sabiedrību un tās atbalstu. Vizītes sākumā viesi nobaudīja vietējo maizi, kas simboliski deva enerģiju turpmākajai dienai, kā arī saņēma informatīvu bukletu un krustvārdu mīklu, kurā bija jautājumi par ģimenei draudzīgām aktivitātēm un citām saistītām tēmām.

Turpinot vizīti, žūrija devās uz Sidgundu, kur viņus ar skanīgu ceļa dziesmu sagaidīja folkloras kopa “Putni”. Sidgundā tika iepazīti vietējie infrastruktūras uzlabojumi – atjaunotās Kantora, Zvaigžņu un Mēness ielas, kā arī labiekārtotā piegulošā teritorija. Šajā objektā pievienojās Lēdurgas pagasta iedzīvotāju padomes pārstāve Linda Bernarde. Zīmīgi, ka gan  Lēdurgā, gan Sidgundā šogad veikti nozīmīgi ceļu uzlabojumi, tā gādājot par iedzīvotāju ērtībām.

Nākamā pieturvieta bija Mālpils, kur komisija apmeklēja sociālās aprūpes namu “Mālpils”, iepazīstoties ar sociālās aprūpes darba specifiku un sociālo jomu novadā. Komisija simboliski atstāja savu nospiedumu, iestādot hortenzijas, kas turpmāk priecēs nama iedzīvotājus. Sarunas par pašvaldības sadarbību ar vietējiem iedzīvotājiem turpināja Mores pagasta iedzīvotāju padomes pārstāvis Kalvis Grīnbergs.

Komisijas ceļojums tālāk veda uz Skulmju dzimtas mājām, kur viesi varēja iepazīties ar kultūras mantojumu un dzirdēt Siguldas novada Kultūras un tūrisma centra direktores Jolantas Borītes stāstījumu par kultūras iespējām un attīstību novadā. Jānis Purgailis, Siguldas pilsētas iedzīvotāju padomes priekšsēdētājs, dalījās ar savām domām par iniciatīvām un sadarbību ar pašvaldību.

Turpinājumā žūrijas locekļi devās velobraucienā uz Mergupes dabas taku, kur viņi varēja aplūkot bērnu laukumu, kas izveidots par pērn konkursā “Ģimenei draudzīga pašvaldība” iegūto naudas balvu, kā arī baudīt uzņēmuma “Kafijas Rūķis” grauzdēto kafiju un uzkodas. Pēcāk viesi tika aicināti iesaistīties makšķerēšanas aktivitātē, izvelkot īpašības vārdu, kas raksturo Siguldas novadu. Sarunā piedalījās Mālpils pagasta iedzīvotāju padomes loceklis Rolands Osis, kurš pastāstīja par mālpiliešu aktivitāti un līdzdalību dažādās aktivitātēs, tostarp pašvaldības organizētajos projektos un aicinājumos.

Braucot gar Mālpils vidusskolu, Mālpils stadionā pārrunātas līdzdalības iespējas. Sarunā pievienojās Inčukalna pagasta iedzīvotāju padomes locekle Jolanta Bodniece, kura dalījās ar pozitīvo sadarbību, un Mālpils pagasta iedzīvotāju padomes un biedrības “Mālpils iedvesmo” pārstāvji, kuri pastāstīja par mālpiliešu aktivitāti, pašvaldības iesaisti un projektiem, kas realizēti, pateicoties iedzīvotāju un pašvaldības kopīgajam darbam.

Vizītei tuvojoties noslēgumam, norisinājās diskusijas par jauniešu iesaisti, drošības jautājumiem un lasītveicināšanas projektiem, apmeklējot pirmsskolas izglītības iestādi “Māllēpīte” un jauniešu telpu bijušā Mālpils tehnikuma ēkā. Pirmsskolas izglītības iestādē aplūkota ābelīte, kuru šoruden iestādīja bērnudārza audzēkņi. Ābele ir iestādīta visās novada pirmsskolas izglītības iestādēs, atbilstoši bērnu un jauniešu vēlēšanu rezultātam.

Noslēgumā komisijas locekļi devās uz Mālpils Kultūras centru, kur tika izzrunāti dažādi jautājumi, kas dienas gaitā netika izrunāti, un demonstrēta īsfilma par Siguldas novada nākotnes perspektīvām, ko ģenerēja mākslīgais intelekts.

Komisijas sastāvā bija pārstāvji no Bērnu aizsardzības centra, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības, Latvijas Pašvaldību savienības, Sabiedrības integrācijas fonda, Uzturlīdzekļu garantijas fonda, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta, Valsts probācijas dienesta un Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas, kas nodrošināja dažādus skatpunktus par Siguldas novada sasniegumiem.