Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ar vērienu un enerģijas devu aizvadīta pirmā Siguldas novada Veselības ekspedīcija

2024-10-21

Brīvdienās Siguldas novads pulsēja veselības un labbūtības ritmos, kur pozitīva enerģija virmoja gaisā. Sestdien, 19. oktobrī, norisinājās pirmā Siguldas novada Veselības ekspedīcija, kas piesaistīja daudz interesentu no visas apkārtnes, solot gan aizraujošas aktivitātes, gan iespēju rūpēties par savu ķermeni un prātu.

Veselības ekspedīcijas dalībniekus sagaidīja daudzveidīgs piedāvājums. Dienas sākumā varēja baudīt siltu un dvēselisku kakao ceremoniju kopā ar Alīnu Sietiņu – īsta harmonijas un garīga līdzsvara oāze. Tiem, kuri vēlējās savienot kustību ar mīlestību pret dzīvniekiem, bija iespēja piedalīties kucēnu jogā, ko vadīja Inguna Dolgā no “Felline Studio”, savukārt elpošanas nodarbībā kopā ar Anitu Lielmani dalībnieki mācījās nomierināt prātu un dziedēt ķermeni caur dziļu elpošanu. Ja sirds vēlējās vairāk kustības, tad Asnate Rikse enerģiskā deju nodarbībā pavisam noteikti lika izkustēties un atgūt spēkus.

Pēcpusdienā Siguldas novada Jaunrades centrā dalībnieki varēja veltīt uzmanību savai veselībai un labbūtībai – fizioterapeita konsultācijas nodrošināja rehabilitācijas centra “Krimulda” speciālisti, savukārt Elīna Putraševica sniedza vērtīgus padomus podoloģijas jomā. Neiztrūkstošas bija arī aktivitātes mazākajiem novadniekiem – viņiem bija iespēja piedalīties aizraujošajā nodarbībā “Laimes bļoda”, kur pieredzējuši speciālisti parūpējās par bērnu veselību un emocijām, kā arī aktivitātē par ūdens nozīmīgumu.

Siguldas novada bibliotēkā valdīja īpaša atmosfēra – kanisterapijas laikā bērni un jaunieši lasīja grāmatas suņiem, savukārt vingrošanas nodarbībā “Grāmatu vingrojumi: Ķermenim un prātam” treneres Anetes Platkēvičas vadībā tika stiprināts gan ķermenis, gan prāts, atgādinot, cik svarīgs ir līdzsvars starp garīgo un fizisko veselību.

Diena Siguldā noslēdzās ar iedvesmojošu lekciju “Vecākiem par sportu: bērnu un jauniešu attīstība”, kurā fizioterapeits Artūrs Dāvis Paeglis dalījās praktiskos padomos, kā palīdzēt jauniešiem augt caur sportiskām aktivitātēm.

Veselības ekspedīcija norisinājās arī citviet novadā – Allažu Sporta centrā, Inčukalna bibliotēkā, Inčukalna Sporta centrā, Mālpils bibliotēkā, Mālpils Sporta centrā un Siguldas Sporta centrā –, kur notika dažādas veselību veicinošas aktivitātes.

Papildus Veselības ekspedīcijas nodarbībām uzņēmējs, kurš investējis jaunajā dzīvojamajā projektā “Siguldas Parks”, aicināja iesaistīties aktivitāšu kopumā “Deja-Dzeja”. Tā bija unikāla iespēja ikvienam piedalīties mākslas un kustības sinerģijā, noslēdzot dienu uz pozitīvas nots.

Siguldas novada Veselības ekspedīcija ir pierādījums tam, ka rūpes par veselību var būt aizraujošas un iedvesmojošas, radot jaunu enerģijas lādiņu ikdienas dzīvei.