Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Zelta rudens laikā Siguldas novadā bija iespēja apskatīt “EuroBasket 2025” trofeju

2024-10-22

Oktobra vidū, kad koku lapas nokrāsojušās visskaistākajos rudens toņos, Siguldas novadā bija apskatāma FIBA “EuroBasket 2025” trofeja. Novada iedzīvotāji un interesenti čempionu kausu varēja sastapt dažādās novada vietās, kā arī bija iespēja piedalīties basketbola stafetē ar čempiona balvu izlozi.

Savu zelta rudens ceļojumu pa Siguldas novadu “EuroBasket 2025” trofeja sāka agri no rīta, viesojoties novada sporta bāzēs – Mālpils Sporta centrā, Allažu Sporta centrā, Inčukalna Sporta centrā, Krimuldas Sporta centrā, Lēdurgas Sporta centrā (šeit novadniekiem bija iespēja sastapt arī Siguldas novadnieku, basketbola veterānu Jāni Zeltiņu), dodot iespēju skolēniem, pedagogiem un citiem interesentiem aplūkot trofeju Siguldas novada pagastos. Ar trofeju kopā ceļoja BK Sigulda/ELVI galvenā trenere, basketboliste Ieva Apare, kas pastāstīja par basketbolu, nākamgad gaidāmo basketbola kausu un uzdeva apmeklētājiem dažādus interesantus ar basketbolu saistītus jautājumus.

Dienas vidū “EuroBasket 2025” trofeja kopā ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieku Kristapu Zaļo un Latvijas izlases U16 spēlētāju no Siguldas novada Kristianu Reiteru izbrauca ar Siguldas panorāmas ratu, simboliski noslēdzot trofejas viesošanos Siguldas novada pagastos. Pēc brauciena ar panorāmas ratu, trofeja tika nogādāta Siguldas Sporta centrā, kur apskatei tā bija pieejama līdz pat 17. oktobra vakaram.

Siguldas Sporta centrā 17. oktobrī norisinājās Lielās balvas izcīņa, kur bija sapulcējušās stiprākās un spēcīgākās skolēnu komandas no visām Siguldas novada skolām 7.–9. un 10.–12. klašu grupā. Arī šiem skolēniem bija iespēja apskatīt trofeju. Savukārt vakarpusē novadniekiem sporta centrā bija iespēja piedalīties stafetē ar Latvijas Basketbola savienības balvu izlozi. Aktivitāšu dalībniekus pieskatīja, atbalstīja, uzmundrināja un iedvesmoja basketbola kluba “Sigulda” pārstāvji un spēlētāji.

“EuroBasket 2025” norisināsies no 27. augusta līdz 14. septembrim; sacensības būs nozīmīgs notikums Latvijas sporta vēsturē. Latvija būs viena no četrām valstīm, kas rīkos grupas turnīrus, kā arī finālposma mājvieta. Prestižais turnīrs sniegs Latvijai iespēju parādīt sevi kā izcilu sporta notikumu rīkotāju un nostiprināt savu vietu starp basketbola lielvalstīm.

Eiropas vīriešu basketbola čempionu kauss savu ceļojumu pa Latviju uzsāka septembra beigās. Līdz kvalifikācijas spēļu novembra logam prestižā balva klātienē būs apskatāma dažādās Latvijas pilsētās un novados, piedāvājot līdzjutējiem unikālu iespēju redzēt balvu tuvumā pirms izšķirošajām spēlēm 2025. gada Eiropas čempionātā.

“EuroBasket 2025” trofeju dienas garumā Siguldas novadā pavadīja un pieskatīja Latvijas Basketbola savienības pārstāvji. Pateicība novadniekiem un ikvienam, kas iesaistījās trofejas tūres organizēšanā.