Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pārtikas paku izdalē 1.–4. klasēm maltīte nodrošināta 472 bērniem un viņu ģimenēm

2021-02-19

18. un 19. februārī Siguldas novadā norisinājās pārtikas paku izdale ģimenēm, kuru bērni mācās attālināti Siguldas novada skolās no 1. līdz 4. klasei. Pārtikas pakas tika dalītas attiecīgajās novada izglītības iestādēs – Laurenču sākumskolā, Siguldas 1. pamatskolā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Allažu pamatskolā, Mores pamatskolā. Kopumā pārtikas pakas saņēma 472 bērni un viņu ģimenes par attālināto mācību periodu no 8. līdz 19. februārim.

Pārtikas paku izdale notika pēc iepriekš saskaņota grafika. Lai nenotiktu drūzmēšanās un savstarpējais kontakts, pārtikas paku saņemšanas vietās tika nodrošināta vienvirziena plūsma. Ierasties pēc pārtikas pakas tika aicināts viens pārstāvis no katras ģimenes, izmantojot mutes un deguna aizsegu.

Daudzveidīgas, veselīgas un sabalansētas pārtikas pakas saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem komplektē SIA “Aniva”. Tajās ietilpst dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (griķi, makaroni, baltmaize, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas. Pārtikas pakas tika plānotas 14,20 eiro vērtībā; aptuvenais pārtikas pakas svars – 10 kilogrami.

Atgādinām, ka kopš 2020. gada sākuma 1.–4. klašu skolēniem brīvpusdienas (1,42 eiro dienā) tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta – attiecīgi 0,71 eiro no katra budžeta. Tā kā līdz šim attālināto mācību periods epidemioloģiskajā situācijā nebija prognozējams, pārtikas pakas tika veidotas par divu nedēļu periodu atbilstoši valsts mērķdotācijas un pašvaldības piešķirtā finansējuma apmērā. Ņemot vērā, ka 18. februārī valdība apstiprinājusi Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvāto klātienes mācību reģionu principu un Siguldas novada skolas saskaņā ar to 22. februārī atsāk klātienes mācību procesu 1.–4. klasēm, pašvaldība izvērtēs to, kā tiks organizētas pārtikas pakas 1.–4. klašu posmā, ja kādai klasei vai skolēnam mācības notiek attālināti.

Atgādinām, ka 5.–12. klašu skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo, daudzbērnu ģimenēm pieteikšanās pārtikas pakām norisinājās no 15. līdz 17. februārim, sazinoties ar Sociālo dienestu. Pārtikas paku izdale norisināsies 23. februārī tāpat kā līdz šim – Siguldas Valsts ģimnāzijā Ata Kronvalda ielā 7 un Siguldas novada Jaunrades centrā Raiņa ielā 3 no plkst. 9.00 līdz 17.00. Pieteikšanās datumi tiks izziņoti. Jāatzīmē, ka šīs pārtikas pakas tiek sagatavotas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, jo ēdināšanas mērķdotācija no valsts netiek sniegta.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina: ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama palīdzība Covid-19 laikā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Plašāka informācija par citiem atbalsta veidiem pieejama šeit.