Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Paziņojums par nodomu noteikt aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Siguldas novadā

2021-12-17

Turpinot aktualizēt un domāt par videi draudzīgu dzīvesveidu un saimniekošanu, Siguldas novada pašvaldības domes 2021. gada 2. decembra sēdē atbalstīts nodoms par Siguldas novada teritorijas veidošanu par teritoriju, kas brīva no ģenētiski modificētiem kultūraugiem. Jau šobrīd pašvaldībā ir spēkā saistošie noteikumi, kas nosaka aizliegumu audzēt ģenētiski modificētos kultūraugus Allažu, Mores un Siguldas pagasta un Siguldas pilsētas teritorijā. Tāpat šādi noteikumi ir spēkā Krimuldas, Lēdurgas, Mālpils un Inčukalna pagastā. Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu nepieciešams izstrādāt vienotu pieeju un apstiprināt jaunus saistošos noteikumus “Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas ierobežojumi Siguldas novadā”.

Iedzīvotāji ir aicināti izteikt savus priekšlikumus vai iebildumus par saistošo noteikumu “Ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanas ierobežojumi Siguldas novadā” projektu, kas apskatāms pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv šeit. Priekšlikumi vai iebildumi jāiesniedz līdz 2022. gada 16. janvārim (ieskaitot), sūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv vai pakalpojumucentrs@sigulda.lv, iesniedzot klātienē kādā no Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centriem. Iebildumu neiesniegšana Siguldas novada pašvaldības noteiktajā termiņā uzskatāma par piekrišanu aizlieguma noteikšanai.

Saistošie noteikumi tiek izstrādāti atbilstoši Ģenētiski modificēto organismu aprites likumam, kura mērķis ir panākt augstu drošību visos ģenētiski modificēto organismu aprites posmos, lai novērstu to negatīvu ietekmi uz cilvēku un dzīvnieku veselību vai vidi, saglabātu bioloģisko daudzveidību, veicinātu ilgtspējīgas lauksaimniecības un biotehnoloģijas attīstību, arī ģenētiski modificēto kultūraugu pastāvēšanu līdztekus bioloģiskajai un konvencionālajai lauksaimniecībai.