Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada pašvaldība lems par ieceri atlikt paaugstināta nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu

2022-09-30

1. oktobris ir termiņš, kad saskaņā ar būvnoteikumiem ekspluatācijā ir jānodod visas būves, kuru būvniecība ir uzsākta līdz 2014. gada oktobrim, jo maksimālais individuālo māju būvniecības termiņš ir astoņi gadi.

Noteikumi attiecas uz visiem būvobjektiem. Ja maksimālais būvdarbu termiņš tiek pārsniegts un būvatļauja netiek pagarināta, pašvaldībai jāpiemēro paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis – 3% apmērā.

Būvatļaujas termiņa pagarināšanai un būves nodošanai ekspluatācijā nepieciešama Valsts zemes dienesta sagatavota Būves vai telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas lieta, taču lielā iesniegumu apjoma dēļ dienests pakalpojumu šobrīd savlaicīgi nodrošināt nevar – izpildes laiks ir līdz pat 8 mēnešiem. Tādējādi, lai neradītu situāciju, ka iedzīvotāji spiesti maksāt paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli, Siguldas novada pašvaldība plāno virzīt izskatīšanai domes sēdē jautājumu par  paaugstinātā nekustamā īpašuma nodokļa  piemērošanas apturēšanu uz laiku līdz 2 gadiem, lai dotu iespēju būvju īpašniekiem sakārtot būvniecības dokumentus  – būves nodošanai ekspluatācijā vai būvatļaujas pagarināšanai, gadījumos, kad to pieļauj būvnoteikumi.

Lai uzsāktu mājas nodošanu ekspluatācijā vai pagarinātu būvatļauju, gadījumos, kad to pieļauj būvnoteikumi, jāvēršas Valsts zemes dienestā ar iesniegumu veikt būves vai telpu grupu kadastrālo uzmērīšanu.