Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Siguldas novada pārstāvji piedalījušies Birštonas kūrorta svētkos

2024-06-10

No 6. līdz 9. jūnijam Siguldas novada pašvaldības sadraudzības pilsētā Birštonā notika tradicionālie kūrorta svētki, kur Siguldas novadu ar koncertprogrammu pārstāvēja Lēdurgas Kultūras nama deju kolektīvs “Lauga” un ar izstādi – māksliniece Kristīne Kligina.

Birštonas kūrorta svētku sauklis “Banguokim Birštone” tematiski apvienoja kūrorta izklaidi gaisā, ūdenī un uz zemes. Apmeklētājus priecēja ekskluzīvi kultūras, sporta un labsajūtas pasākumi, ūdensmotociklu un pludmales futbola čempionāti, radošās darbnīcas, ģimeņu un jauniešu telpas, slavenu Lietuvas mākslinieku un grupu koncerti, kā arī ārvalstu viesmākslinieku kolektīvu priekšnesumi, kuru vidū bija arī Siguldas novada pārstāvji.

Svētkos lietuviešus priecēja Lēdurgas Kultūras nama jauniešu deju kolektīvs “Lauga”, kura darbības pamatā ir latviešu un lībiešu tradīciju saglabāšana un popularizēšana. “Lauga” smeļas iedvesmu savās saknēs, izceļot to gan horeogrāfijā, gan tērpu detaļās. Deju kolektīvs ar savu vienkāršo, bet izteiksmīgo stilu atgādina līdzcilvēkiem par senču mantojuma nozīmi mūsdienu sabiedrībā, tādējādi veidojot ciešu saikni starp pagātni un tagadni.

Savukārt Birštonas izstāžu namā “Kurhauzo galerija” līdz 6. jūlijam apskatāma mākslinieces Kristīnas Kliginas gleznu un tekstila izstāde “Atmiņu piezīmes”. Izstādē, izmantojot vienkrāsainu krāsu paleti, autore izdzīvo atmiņu mirkļus, kas uzplaiksnījuši no tālās bērnības. Atmiņai nav krāsu. Tā ir emocija, kas pārtop gleznās ar niansētiem ikdienas priekšmetiem, tekstila darbos ar vēsturi. Tā sastaptos ar ainavu un pazīstamu ēku emocijām, kā izbalējušām fotogrāfijām.