Ielādējam saturu... Lūdzu uzgaidiet!

×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Grantu konkursa “(ie)dvesma”2023. gada laureāti īsteno savas biznesa idejas

2024-07-10

2023. gadā grantu konkursā “(ie)dvesma” tika atbalstītas trīs biznesa idejas. Siguldas novada pašvaldība finansējumu 10 000 eiro apmērā piešķīra diviem uzņēmumiem – SIA “Rovenaro” un SIA “Spiiid Botanics”, tikmēr SEB banka piešķīra finansējumu 5 000 eiro apmērā – IK “EInberg Design”.

IK “Einberg Design” ražo metāla skulptūras un interjera dizaina elementus, kuras eksportē 90 % uz dažādām pasaules valstīm, piemēram, Ameriku, Kanādu, Franciju, Itāliju, Angliju, Singapūru, Vāciju. “Einberg Design” ir vienīgā poligonalā darbnīca Baltijā. Ar piešķirto granta finansējumu tiek iegādāta lāzeriekārta “Fiber Laser marking Maschine”, kas palīdzēs attīstīt jaunu pakalpojumu – dažādas sarežģītības ornamentu gravēšanu uz metāla virsmām, stikla, koka, akmens, plastmasas, dārgmetāla. Viens no ilgtermiņa mērķiem ir izveidot pasaules līmeņa parku ar metāla skulptūrām kā ievērojamu tūrisma objektu Latvijā, kas popularizētu Siguldas novadu un Latvijas vārdu pasaulē. Plašāka informācija.

SIA “Rovenaro” ir kafijas konceptveikals – grauzdētava “Kafijas Rūķis” Mālpilī, kas savas durvis vērā šā gada 21. jūnijā. “Kafijas Rūķis” piedāvā iegādāties svaigas un kvalitatīvas grauzdētas kafijas pupiņas, kā arī kafijas pagatavošanas meistarklases. Par pašvaldības piešķirto finansējumu uzņēmums iegādājies industriālo kafijas malšanas iekārtu, jo vairāk nekā 80 % klientu iegādājas tieši maltu kafiju. Plašāka informācija.

Uzņēmums SIA“Spiiid Botanics” ražo dekoratīvās dizaina lampas ar īstiem iestrādātiem Latvijas dabas augiem un ziediem. Ar pašvaldības piešķirto finansējumu “Spiiid Botanics” spēruši soli pretī inovācijām un ilgtspējībai, iegādājoties lāzera iegravēšanas iekārtu. Jaunā lāzera iegravēšanas tehnoloģija ne tikai uzlabo epoksīda lampu izgatavošanas procesu, bet arī nodrošina to, ka katrai lampai tiek piešķirts unikālais zīmogs ar iegravētu “SpiiidBotanics” logo. Lai paplašinātu klientu loku, “Spiiid Botanics” piedāvā lāzera graviera pakalpojumus arī citiem uzņēmumiem. Plašāka informācija.

Grantu programmas mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību. Tai var pieteikties uzņēmumi, kuri dibināti pirms ne vairāk kā pieciem gadiem, vai arī Siguldas novadā deklarētie biznesa ideju autori. Maksimālā naudas summa vienam grantam ir 10 000 eiro. Granta līdzekļus var izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei, lai uzsāktu savu uzņēmējdarbību.